Pozor zamilovaní: Blíží se Den svatého Valentýna !

29. 1. 2015 v 17:48 | Kategorie: Orákulum - Oracle | Autor: Lukáš Přibyl, DDV

Milí čtenáři,

přestože nás od čtrnáctého února dělí ještě zhruba dva týdny, je důležité se zamyslet nad tím, co je to ve skutečnosti pravá Láska. A jestli patříte mezi ty, jenž opravdu vážně vnímají takovýto jedinečný Cit nebo naopak slavíte Valentýna takzvaně z komerčních důvodů. Žel mnoho lidí nezná pravý význam (nejenom) výše zmíněného svátku, ale nemají ten správný obraz ani o jiných hromadně slavených svátcích jako je případ i Vánoc.

S tím vším souvisí níže uvedené krátké zamyšlení (takzvaně v bodech), tedy porovnání výhod a nevýhod při seznamování žen a mužů (či dívek a kluků):

- v prvé řadě je potřeba zdůraznit, že každé pohlaví má do určité míry jisté výhody stejně jako nevýhody

- nevýhodou mužů při seznamování je fakt, že (obzvlášť v dnešní době) musí být poměrně hodně finančně zajištění, nejlépe s autem a domem (ženy zpravidla touží po penězích a majetku víc než po pouhém jedinečném Citu pravé Lásky = pravá Láska ale bez majetku pro ženy neznamená v podstatě nic)

- jinými slovy pokud muž ženě není schopen nabídnout hodnotné dárky a ani každou chvíli za ni platit účty v restauracích, žena si prostě vybere muže majetnějšího (je to nechutné ale většinou tomu tak fakticky je)

- na straně druhé pokud žena je (objektivně vzato) pro většinu mužů (řekněme) málo pěkná, pak je v podobné situaci jako je výše uvedený nemajetný muž (to je tedy nevýhoda u žen)

-  dále se od muže (zpravidla) očekává jakási prvotní iniciativa

- v případě tedy, že je kluk či muž takzvaně "zpátky" a není v dané chvíli schopen udělat ty první kroky on sám, opět platí, že si dívka či žena (většinou) vybere někoho úplně jiného (je to dost silný handicap v případě takových mužů či kluků)

- na straně druhé to výše uvedené neplatí o ženách či dívkách - naopak i kdyby dívka byla takzvaně "zpátky", tak i kdyby si takhle sedla "támhle k baru" nebo "někde do společnosti" nemusí udělat v podstatě nic na to, aby si jí nějaký muž všiml (kdyby to bylo naopak, ženy si takového muže nevšimnou a projdou dál k jiným stolům) - opět je to (většinou) dost silný handicap v případě mužů

Na závěr bych jen dodal, že z výše uvedeného jsme se tedy (mimojiné) dověděli, že Láska se přepočítává (především ze strany dívek a žen) na peníze a ostatní hodnotný majetek, což je nechutné a strašné (ve své podstatě). Získávání partnerů/partnerek se převádí na hodnoty čisté džungle, kde vítězí ten, kdo projeví první a navíc silnější iniciativu (což je silně nefér vůči těm, kteří jsou takzvaně "zpátky").

Nejúsměvnější jsou takové ty plané naděje ve smyslu "však ona nějaká přijde / nějakou časem najdeš" a podobné nesmysly. Ona samozřejmě k tomu klukovi či staršímu muži žádná žena sama jen tak nepřijde pochopitelně (zvlášť když je takový, jak je výše řečeno), takže proto říkám, že jsou to směšné plané naděje.

V případě, že máte se ženami/muži své zkušenosti, klidně napište níže...    

Máte nějaké otázky či připomínky ? Není problém. Níže u tohoto článku nebo v >>> Chatovací místnosti těchto stránek se můžete vyjádřit:

13 komentářů:

  1. Když se člověk neprojevuje (a nemyslím tím, že převezme iniciativu), tak jak si ho má potenciální partner vůbec všimnout? Lidí je spousta, nemůžeš chodit za všema...
    Btw: Znam sice pár slečen, které rajcujou nabitá konta, ale rozhodně jich není většina.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ty taky zdaleka nevíš ještě nic hochu :D

      Vymazat
    2. Ano? Zajímavé - a to prohlašuješ ze své pozice boha války nebo milostného teoretika?

      Vymazat
  2. to je ale píčovina.. já nikdy po chlapovi nechtěla, aby za mě něco platil.. spíš jsem pak dopadla s tím mým minulým kreténem tak, že já za něj musela platit co on v hospodě prochlastal.. málem mě zruinoval kokot.. (taky já byla blbá a zamilovaná, tak mi to ani nepřišlo) naštěstí něco málo mi vrátil.. po dvou letech.. x)) to mě dovede akorát tak nasrat, že ženská umí jen nastavovat.. já jsem soběstačná.. vydělávám snad sama ne? nojo.. když si holt chlap najde jenom nějakou píču, hlavně aby měla kozy a zmalovanej xicht a nečumí na to, že není schopná si vydělat ani na rohlík, tak to je pak těžký.. ale dovede mě neskutečně nasrat, že se pak kvůli těmhle píčám hází do jednoho pytle všechny ženský.. fakt mě to sere.. fuj

    OdpovědětVymazat
  3. Patrně jsi jedna z pár "světlých výjimek" :)

    OdpovědětVymazat
  4. Lukáši, myslím, že to vidíš dost černě. Je to případ od případu, člověk od člověka, a není to jen jednostranné, týká se stejně mužů i žen. Já sama jsem zpočátku taky nikdy nechtěla, aby za mne někdo platil, platili jsme si to napůl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jde vidět, že jsi nečetla pozorně celý můj článek

      Vymazat
    2. Já mám pocit, že jsem četla pozorně. Jen ze článku silně cítím jedinou myšlenku.

      Vymazat
  5. Láska, která se přepočítává na peníze a jiný hmotný majetek není láska. Asi jsi měl v životě smůlu na zlatokopky, ale věř, že takové všechny nejsme. ;-) A jinak asi opravdu máme tu výhodu, že můžeme být "zpátky" a ta iniciativa je na straně muže. Jinak bych se asi bývala nevdala. :-D

    OdpovědětVymazat
  6. mě metal vyléčil z depresí :) to na něm vidím ♥

    OdpovědětVymazat
  7. Ty milostný teoretiku jsi na velkým omylu. Ty holky nás balí, jenže my si jen myslíme, že my... ví jak na nás. Nejlepší komentář Jitko (Evil) samozřejmě od tebe. :D

    OdpovědětVymazat