Neprofesionální chování učitelů (či profesorů chcete-li)

Zveřejněno: 16. 12. 2014 | Kategorie: Přemýšlení - Thinking | Autor: Lukáš Přibyl, DDV

Milí čtenáři,

před více jak deseti lety jsem se setkal se dvěma vyučujícími vykazujících silné známky neprofesionálního chování. Na základní škole se jednalo o učitelku fyziky a chemie, která patrně neměla dořešené některé své vnitřní problémy a tak dopustila, aby její pocity se (někdy i výrazně) promítaly do výuky. Takové chování je nepřijatelné. Učitel má učit a ne se takzvaně "vozit" po studentech. Nelze, aby žáci/studenti měli horší hodnocení hlavně kvůli výše uvedenému. 

Druhým a posledním případem silně neprofesionálního chování je moje tehdejší třídní učitelka jménem Vlasta, o které jsem se už vyjadřoval i ve svém životopise, který si můžete přečíst zde <<< 

Nebyl jsem jediný, ke komu se paní Vlasta chovala neprofesionálně, falešně a účelově. No a řekněme si to přímo... falešnost a zcela účelové jednání bylo jejím druhým já. Dá se říct, že se jí nedalo věřit ani "dobrý den".

Někteří jste se mě ptali, co mi paní Vlasta dělala na té škole ? Dalo by se to nazvat i šikanováním. Zkrátka a jednoduše mě chtěla "násilně" přeměnit k obrazu většiny, přestože jsem byl bezproblémový student (ano - jeden z důkazů přikládám v příloze níže). 

No a když se jí to nedařilo, tak mě pomlouvala (špinila) všude, kde to jen trochu bylo možné. Myslela si, že se její "utajené pomluvy" nikdy nedostanou ke mně. Přitom já jsem byl vždy takový ten student, co byl odjakživa takzvaně "zpátky" (a právě tato jediná věc ji provokovala), byl jsem spíše klidnější povahy (jak už jsem řekl v článku), prostě bezproblémový. Jednání této učitelky je tudíž neomluvitelné. 

Podívejte se... učitel (či profesor chcete-li) má být v prvé řadě pocitově vůči žákům neutrální, jeho jedinou náplní je a má být "pouhé" vyučování toho kterého předmětu. Žádný vyučující se nemá co plést do věcí chování svých studentů/žáků POKUD (!) svým jednáním neporušují vnitřní řád školy a/nebo zákony toho kterého státu ! 

To co jsem výše napsal je sice samozřejmost, ale jak vidíte, tak například výše uvedené učitelky jaksi nevěděly o této samozřejmosti. :)

Pojďme se teď podívat na jeden z důkazů o mém bezproblémovém chování:

(pro zvětšení kliknout na obrázek)


Máte nějaké otázky či připomínky ? Není problém. Níže u tohoto článku nebo v >>> Chatovací místnosti těchto stránek se můžete vyjádřit:

7 komentářů:

  1. Všude se najdou lidi a "lidi", s tím nic nenaděláš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale nadělám, ale až se mi to bude hodit :)

      Vymazat
    2. Takhle bych to zrovna nenazýval, ale řekněme, že díky mým duchovním možnostem někteří (!) lidé poznají s kým si ve skutečnosti zahrávali. A pokud to zavčasu nepochopí, ano budou litovat. Duchovní trest pro ně je mnohem účinnější než-li ten materialistický. :)

      Vymazat
    3. Nepřipadá mi to jako nejlepší možnost, jak reagovat.

      Vymazat