Lidské chování: "Divadlo" v lidské společnosti

Zveřejněno: 8. 12. 2014 | Kategorie: Přemýšlení - Thinking | Autor: Lukáš Přibyl, DDV

Milí čtenáři,

naším nynějším tématem se právě staly tyto dvě otázky "Proč lidé hrají "divadlo" před ostatními ? A proč se ve společnosti nechovají tak, jací ve skutečnosti uvnitř jsou ?". Není žádným tajemstvím, že "divadlo" ve společnosti jde většinou až tak dalece, že se účelově vyhledávají lidé vlivní a majetní nebo-li "kamarádíčkové", ze kterých ti druzí něco hodnotného mohou mít (jsou to způsoby, které jsou místy až zavrženíhodné). A zdaleka se to netýká pouze politiků, bohatých podnikatelů a jim podobných, ale týká se to i jiných. 

Můžeme říci, že většina lidí této primitivní planety se skrývá za své "úctyhodné" profese, akademické tituly, za své kontakty s vlivnými lidmi či institucemi, úřady a obchodními společnosti, za svou "dokonale zahranou" společenskou roli, schovávají se rovněž za zdvořilé úsměvy a diplomatické (nic neříkající) diskuze, schovávají se za své dokonalosti se blížící vzezření inspirované předními módními časopisy, za falešnou morálku, kterou lidem od narození vštěpuje rodina a celá falešná společnost. 

Výše uvedené se ve společnosti děje proto, aby lidé unikli před sebou samými. A je to tak jeden z významných nástrojů, za pomoci kterých se lidé navzájem poničí. Jen aby to nebylo zcela úplně to poslední, co kdy udělají... 

V podstatě se dá také říci, že lidé jen na oko uznávají jisté hodnoty týkající se například životního postoje, který navenek zaujímají, názorů a reakcí, jež vypočítavě zastávají, jednoduše jakéhosi "civilizovaného já", které si vždy "oblékají" jako kostým a nasazují tak masku, než vstoupí na "jeviště", aby mezi ostatními lidmi zahráli "svou roli" (tu roli, která má ohromit svět nebo přinejmenším co nejvíce ze svého nejbližšího okolí). 

Výše uvedené je zde jen pro vaše uvědomění. Jinak mně osobně je už celá léta "jedno", jací lidé jsou či budou...

Máte nějaké otázky či připomínky ? Není problém. Níže u tohoto článku nebo v >>> Chatovací místnosti těchto stránek se můžete vyjádřit:

11 komentářů:

  1. Bylo by lepší, kdyby se lidi chovali, tak jací jsou. Já se tedy chovám, tak jaká jsem, ale někdy jde stěží poznat u někoho, jaký ten člověk přesně je.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to by se teprve poznalo, až kdybychom se znali osobně (protože takhle jak ty mluví spousta lidí... než dojde na řadu skutek - který pak v mnoha případech "utek")

      Vymazat
  2. A jsou tu všichni tví čtenáři milí? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ze všechny tady oslovuješ milí čtenáři. :D

      Vymazat
    2. co by ne... tomu se říká základní lidská slušnost (tedy alespoň v tomto případě na internetu)

      Vymazat
  3. A jakou roli máš na jevišti života Ty?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud je otázka směřovaná na mě, tak já odpovídám, že já "na jevišti života" nehraju žádnou roli - já na rozdíl od většiny lidí tohoto primitivního světa, se chovám čistě tak, jaký skutečně jsem (bez ohledu na názory a postoje ostatních k mé osobě; a bez ohledu na důsledky). Jenomže já si to můžu dovolit (mnozí jiní ne).

      Vymazat
    2. Každý tu má nějakou roli, třeba o ní ani neví. Život je přece jenom hra.

      Vymazat
    3. Máte na to trošku jiný náhled než-li já. Ale to nevadí.

      Vymazat
  4. Proč se tak chlubíš, že umíš vyšívat?

    OdpovědětVymazat