Orákulum: Můj názor na téma: Vulgarismy prezidenta

Zpráva: K tomuto článku mne vedl tento článek >>> Vulgarismům prezidenta jsme zabránit nemohli, tvrdí mluvčí rozhlasu
 
Můj názor je, že je špatně pakliže se lidé (ať už kdokoliv) snaží násilně (uměle) přizpůsobovat svůj styl vyjadřování té či oné společnosti, ve které zrovna jsou.

Jistěže jsou jisté hranice stanovené zákony (a podobně), ale to nebyl případ pana prezidenta. Proto i v případě prezidenta Zemana říkám, že je úplně jedno jak se vyjadřuje, hlavní je samotný obsah (to o čem mluví a ne jak).

Je spousta lidí hledících na ten či onen styl vyjadřování a hleďte, ti jsou často mnohem horší než ti co mají poněkud hrubší slovník.

Já osobně nejsem na straně ani jedné z nich, ale jen říkám, že je lepší býti přirozeným a uvolněným, než nepřirozeným a "svázaným" společenskými zvyky.

Máte nějaké otázky či připomínky ? Není problém. Níže u tohoto článku se můžete vyjádřit: 

4 komentáře:

  1. Vulgarismy se mi nelíbily nikdy. Natož u prezidenta, hlavy státu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak ono také záleží na základě čeho konkrétně takto jednal - pokud to mělo být jen jakési "zrcadlo" nastavené ostatním politikům - pak je to jedině v pořádku

      Vymazat
    2. Ani jako zrcadlo bych to nedělala. To je jako u malých dětí - Tys mne bouchnul, praštím Tě taky, a víc. Myslím, že se to dá řešit jinými metodami, ale je to věc vkusu a inteligence.

      Vymazat
  2. Mně se vulgarismy nelíbí a sám je nepoužívám. Ale připadne mně pokrytecké, když Zemana kádruje zrovna Kalousek, který poslanci Skokanovi v minulém volebním období nadával do "čur...." a vyhrožoval, že mu "rozbije hubu".

    OdpovědětVymazat