Duchovně-psychologické poradenství (zdarma) - The Spiritually-psychological counseling (free)

CZECH <<< >>> ENGLISH

/CZECH/
(zdarma)

Milí čtenáři,

pro zdejší poradenství je určen každý váš duchovní a psychologický problém. Služba je úplně zdarma, protože cílem je pomoc a ne zisk. Pokud jste plachý/á, můžete vyjádřit, co vás trápí, bez uvedení vašeho jména (anonymně). 

Co potřebujete vyřešit ? Prosím, jaký je váš konkrétní problém ? Pište níže... 

/ENGLISH/
(free)

Dear readers,

for the local counseling is determined every your spiritual and psychological problem. The utility is completely free, because the intent is to help, not profit. If you´re shy, you can express, what´s your misery, without your name (anonymously). 

What do you need to resolve ? What´s your particular problem please ? Write below...

57 komentářů:

  1. Jsem plachý a to mě trápí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Vás,

      samotná skutečnost, že jste plachý, ještě neznamená nutně problém (záleží také hodně na stupni, tedy, do jak velké míry a v čem jste nesmělý). Ovšem pokud to Vy vidíte jako problém, což jste napsal, tak bych Vám poradil toto...

      Když dojde na problém:
      (níže uvedený postup může u každého trvat různě dlouho = třeba i dny než si člověk zvykne, zrychlý a zautomatizuje to)

      - v prvé řadě se hned fyzicky a hlavně vnitřně uvolněte, zastavte všechny myšlenkové pochody a v klidu nahlédněte do svého nitra (třeba i opakovaně)

      - ze svého nitra zjistíte, k čemu konkrétně jste ostýchavý a co (a v jaké míře) to způsobuje (zvažte jestli byste danou situaci chtěl nebo nechtěl nějak měnit = protože ne všechny situace by měly být změněny jenom proto, že jiný člověk by to udělal jinak než Vy - každému vyhovuje něco jiného)

      - pokud jste se pro danou situaci rozhodl, že byste rád, abyste ji řešil bez ostychu (abyste tedy nebyl v dané situaci plachý), tak se při podobných problémech vnitřně uvolněte a řekněte si jak byste danou situaci řešil (jinak než v době, kdy jste byl plachý) = a udělejte to tak (bez napětí a co nejrychleji - aby to bylo automatické a ne přítěží)

      Výše uvedené je cvičení, které je potřeba cvičit alespoň dvakrát denně, abyste byl schopen se uvolnit, vypnout nežádoucí myšlenky a upřednostnit, to co chcete změnit bez napětí během vteřiny.

      Pokud Vás ještě něco zajímá, popřípadě jestli jste něčemu nerozuměl, ptejte se, diskutujte...

      S pozdravem

      Lukáš

      Vymazat
  2. Asi se snažíte pomoci, avšak díky Vaší větné sklatbě nerozumím, co se snažíte říci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobře, ptejte se postupně na konkrétní věci z mého komentáře výše. Která Vám není jasná ? Vezmem to krok za krokem. Mně to problém nedělá...

      Vymazat
  3. Dlouho se snažím být asertivní, ale nějak mi to pořád nejde a nejde. Poradíte mi, co s tím ? Díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Vás,

      pro asertivní (sebevědomé) jednání bych doporučil si nejdříve odpovědět:

      - jestli za daných okolností v rámci dané problematiky si vůbec můžete dovolit být sebejistý (pokud ne, pak není řešení dohadování se, ale odstoupení od jakýchkoliv například diskuzí na to, které téma)
      - jestli na to máte potřebné vědomosti, schopnosti a tedy z objektivního hlediska, jestli na to máte v podstatě právo (pokud ne, opět byste měl odstoupit například od všech diskuzí v rámci dané problematiky)

      A pakliže ve Vašem nitru zaznívá "ano, mám na to právo" (a podobně), pak přichází poslední otázka...

      - "Jste skutečně tak sebejistý, jak byste měl být ? Je Vaše hladina sebevědomí taková, jak by měla být ?" a pokud Vaše odpověď zní "ne, nejsem, nemám takové sebevědomí", pak je potřeba se jak fyzicky tak psychicky uvolnit (nejlépe si to natrénovat) a uměle v sobě zvyšovat úroveň sebevědomí (není to vždy jednoduché, ale jde to). Nejedná se ale o aroganci, jedná se o přirozenou hladinu respektu, která by měla číšit z každého živého tvora, který se nebojí (například by se člověk neměl bát odmítnout stejně jako přijmout určitou nabídku či pobídku a podobně).

      Asertivní jednání však nepředstavuje dohadování se či jiné konflikty (například na pracovišti). Vy si musíte být vědom svých schopností, své moudrosti (zkrátka nebát se a držet ty pomyslné "koně na uzdě")... a to je potřeba si vnitřně plně uvědomovat (bez napětí či přesvědčování sebe sama).

      Vy si musíte být jistý sám sebou za všech okolností (= férově si říct narovinu - buď mám na to a budu druhému oponovat s klidem a pohodou, nebo na to nemám a odstoupím od všech diskuzí, protože o dané věci nevím vše například). Pakliže tohoto jste schopen, pak Vás nikdo "nevytočí" a Vy za všech okolností zůstanete klidným a uvolněným. Přesto všechno budete schopen bez napětí vysvětlit i méně příjemné (či za jiných okolností konfliktní) věci jakýmkoliv lidem (třeba i takovým, u kterých byste se jindy bál třeba je jen odmítnout).

      Pokud byste měl ještě nějaké otázky, nebo něčemu nerozuměl, ptejte se, diskutujte, oponujte...

      S pozdravem

      Lukáš

      Vymazat
    2. Chňa! :D CO takhle se podle toho prvního odstavce řídit?

      Vymazat
  4. ahoj mám těžce postiženého kámoše, kterej to už vzdává se životem. Co si myslíte o eutanázii ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víte, ono je to těžké takhle "od stolu" posoudit. To je individuální případ od případu. Na jedné straně by se měl lidský život chránit (tak jak zákon nařizuje) a to jak jen to je možné. Ale na straně druhé by měl v zákonech existovat jakýsi bod o tom, jak si představovat život a naopak jak si představovat stav, který už moc slučitelný s významem slova život není.

      Podle mého názoru, pokud pacient (například) trpí každou sekundu strašnými bolestmi (a/nebo jinými těžko představitelnými nemocemi) a v podstatě jeho stav se podobá spíše krutému trestu, kdy ani z dlouhodobého hlediska lékaři nevidí z takového stavu cestu ven, pak si myslím, že by takový pacient měl odpovědět na otázku "Chcete provést eutanázii ?" - ale konečné rozhodnutí by mělo být čistě na vůli pacienta samotného.

      Tak snad Vám to aspoň trochu pomohlo... jinak se ptejte (to stejné platí pro všechny čtenáře)

      S pozdravem,

      Lukáš

      Vymazat
    2. mám někdy podobný názor bohužel

      Vymazat
  5. Nemám rád lidi. Myslím, že se chovají nerozumně a nechteji mě poslouchat, jak dát věci do pořádku, jelikož já vím jak. Co s tím?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Vás,

      obávám se, že s tímto stavem nic nenaděláte. Na jedné straně se sice můžete lidem se svými připomínkami (či moudrostmi chcete-li) připomínat, na straně druhé se ale můžete setkat s averzí (odporem) ze strany Vašeho okolí - takže bych doporučoval méně aktivní přístup a své myšlenky dávat na taková místa, v rámci kterých nehrozí přímo nějaké konflikty.

      Nevím, co bych Vám teď ještě k tomu řekl... takže kdyžtak ptejte.

      S pozdravem, Lukáš

      Vymazat
    2. Jenomže tam se mnou nesouhlasí!

      Vymazat
    3. Musíte mi tedy Vaši situaci trochu víc přiblížit. Nemohu Vám jinak účinněji pomoci...

      Vymazat
    4. Měl jsem blog, kde jsem předával svá dokonalá řešení a myšlenky, ale lidé mi je pořád chtěli vyvracet.

      Vymazat
    5. V tom nevidím nic negativního... zkrátka máte každý nějaký byť odlišný názor. :)

      Vymazat
  6. Dobrý den, mám problémy se spánkem. Poradíte mi něco ? Dík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím,

      doporučuji využít magická cvičení z mé knihy "Olympská bible - vydání třetí", která je zdarma ke stažení v části "Knihy - Books" těchto stránek. Pokud by stále problémy přetrvávaly, budu se snažit Vám pomoci jinak. Zatím tedy aspoň takto...

      S pozdravem, Lukáš

      Vymazat
  7. Co myslíte, že rok 2012 lidstvu přinesl? Díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Vás,

      ač se to může zdát mylné, rok (nebo spíše závěr roku) 2012 skutečně něco přinesl. Tím se stal signál, vnímatelný především mnohými senzitivními osobami.

      - rok 2012 nebyl o zániku Země ani ohlášení války (a tak dále)
      - závěr toho roku byl především o potřebě lidského uvědomění, že svět by měly potkat změny (není řečeno přesně jaké, ale jde především o lidské zamyšlení se nad tím, co by se dalo a mělo zlepšit)

      Čili je to především jakýsi apel na lidskost a změnu přístupu nejen k sobě samým, ale i k přírodě jako takové. Bohužel si to patřičná část lidstva odmítá uvědomit.

      Pokud byste měl (či i někdo jiný) otázky či připomínky, pište...

      Vymazat
    2. to by bylo ideální, zatím je to bohužel jenom utopie. i tak díky

      Vymazat
  8. jinak, jak se stavíte ke kabale ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Vás Honzo,

      kabala, nebo-li kabalistická magie, je do určité míry stejná jako magie okamžitého účinku. Když někdo působí kabalisticky, znamená to, že tvoří z ničeho něco. Ano... to se děje i v magii okamžitého účinku na hmotu (například) běžně (tedy když to umíte).

      Žel bohům kabala tak, jak ji praktikují někteří, je spojena nemalou měrou s křesťanským náboženstvím, a proto kabalu jako takovou nevyužívám (přestože mám o ní obsáhlé informace). Já využívám magii okamžitého účinku (čili působení "pouhé" vůle).

      Pokud by bylo ještě něco, mluvte (totéž platí i pro kohokoliv dalšího)

      S pozdravem, Lukáš

      Vymazat
  9. a ještě co máte proti křesťanství ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslíte tu jejich neodpustitelnou vinu z minulých staletí, která tu zůstane minimálně ještě po celé stovky ne-li tisíce let ?

      Můžou k tomu říkat či psát cokoli a kdekoli, ale jejich v podstatě genocida, kterou páchali na lidech jako jsem já, je absolutně neodpustitelná a nezapomenutelná. A to ještě mají tu drzost být součástí procesu o navrácení jakéhosi "jejich majetku".

      Ještě nějaké otázky či připomínky - pište, oponujte, diskutujte - v pohodě :)

      Vymazat
  10. Ahoj, prosím tě, ráda bych věděla, co si myslíš o blogu Alušky. Někdy si totiž nejsem jistá, co si mám myslet já. Dikec.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím,

      vzhledem k tomu, že vím, že pod tou přezdívkou vystupuje více lidí, tak nevím, o koho se v tomto případě jedná.

      S pozdravem, Lukáš.

      Vymazat
    2. je to: www.karolinaloskotova.blog.cz

      Vymazat
    3. Zdravím ještě jednou,

      v prvé řadě se omlouvám za zpoždění mé odpovědi, ale potřeboval jsem nějaký ten čas na udělání si názoru na vámi doporučované stránky.

      No podívejte se, řeknu Vám to asi tak...

      Stránky Karolíny Loskotové nesou známky jakési podoby méně nebezpečné sekty. Což není myšleno nějak negativně. Ne každá sekta musí být nutně nebezpečná.
      Na straně druhé musím uznat, že některé (!) tamní informace mohou být pro její čtenáře někdy skutečně až nebezpečné. To záleží na tom, jak moc jí čtenáři věří. Co všechno jí lidově řečeno "baští" a co všechno berou takzvaně s rezervou. To ale platí v podstatě o všech věcech.

      No... závěrem bych řekl, že stránky Karolíny Loskotové se mně osobně líbí, a to i přestože s některými tamními informacemi nesouhlasím.

      Ještě máte něco ?

      S pozdravem, Lukáš.

      Vymazat
    4. V pohodě. Pokud by byly ještě nějaké jiné otázky či připomínky, ptejte se... to platí pro každého.

      Vymazat
  11. a co říkáš na taroty ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím,

      já osobně Taroty využívám jenom k takzvaným meditativním účelům, nikoliv k věštění. Taroty sami o sobě jsou zdrojem ohromující moudrosti a stojí za to je studovat.

      S pozdravem, Lukáš.

      Vymazat
  12. a co považuješ za nejdůležitější z těch tarotů ? Dík.

    OdpovědětVymazat
  13. Tak krom toho, co už jsem řekl výše, tak je pro mě nejdůležitějších těch hlavních dvaadvacet karet (od blázna přes spravedlnost až po kartu svět). Je to velice dobré pro meditativní účely. Jedná se tedy o velkou arkánu. :)

    OdpovědětVymazat
  14. Zdravím, mohl byste se vyjádřit k tzv. šťastnému húdú? - Je nebezpečné? Funguje?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím,

      mám-li být zcela upřímný, s tímto termínem jsem se dosud nesetkal a upřímně řečeno to ani nepotřebuji. Pokud ale máte ještě nějaké další otázky, zcela jistě si o tom s vámi popovídám.

      Mějte se pěkně

      S pozdravem, Lukáš.

      Vymazat
  15. Ahoj, rád bych se stal psem, německým ovčákem, či alespon měl psí srst či
    byl svými chlupy více zarostly... je možné mi s tím nějak pomoc? děkuju
    vlčák

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Podívejte se do mé knihy Jádro magie či Olympské bible (třetí vydání) a tam zjistíte, jak na to :)

      Vymazat
  16. Dobrý den, můžu se zeptat , jak si udělat imaginárního kamaráda, tak aby jste tomu věřili, jako tomu , že u vás opravdu je atd.. ? děkuju předem
    Neberte to hlavně tak , že jsem ještě malé dítě , není to tak , jen ho prostě potřebuju.

    OdpovědětVymazat
  17. imaginární = neskutečný (jen ve vaší hlavě) - pokud chcete magicky vytvořeného kamaráda = ten je skutečný (ale jedná se o magickou bytost).

    OdpovědětVymazat
  18. to jde? jako slyšela jsem oněčem takovém ,ale myslela jsem že to asi nebude moc lehké .
    Mohu se zeptat , jak docílím toho magicky vytvořeného kamaráda ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jistě - podrobnější informace jsou v knihách ke stažení z horního menu těchto stránek. Je to tam krásně přehledné. :)

      Vymazat
  19. ahoj, ráda bych se stala bohyní, poradiš mi ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale jistěže ano. Doporučuji si nejdříve přečíst mou knihu Olympská bible - třetí vydání (je zdarma ke stažení z horního menu "Knihy-Books" těchto stránek).

      Vymazat
  20. vsiml jsem si, ze se snazite o vytvoreni umele vytvorenyh bojovniku. muzu vede jak ? diky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O tomto tématu bude vedena zvláštní forma semináře na stránkách: http://ksm.blog.cz

      Všechny články jsou tam v souborech (*pdf. dokument) a takových zvláštních seminářů tam bude již brzy mnohem víc.

      Vymazat
  21. Jo je to dost dobře propojený

    OdpovědětVymazat
  22. tak at mas co nejhezci stedrej den a silvestr

    OdpovědětVymazat