Návrh nového systému volby vlády v ČR (poslanci, premiér, prezident - jednoduše a přímo)

16. 2. 2015 v 11:41 | Kategorie: Orákulum | Autor: Lukáš Přibyl, DDV
Milí čtenáři,

jak někteří víte, podobně jako i mnoho jiných lidí, jsem i já sám nespokojen se současným systémem v ČR. Přicházím proto s konkrétním návrhem úprav. Níže v bodech se seznamte s novým, zjednodušeným systémem:

- v prvé řadě je zachována pouze poslanecká sněmovna (senát zrušen)

- politické strany jsou zrušeny

- zachováni jsou pouze jednotlivci, kteří osobně jsou zodpovědní pouze a přímo lidu

- zregulován je i celkový počet poslanců (více níže)

- smyslem je volit přímo konkrétní jedince (poslance) a to ne na základě té které politické strany, ale čistě na základě jeho/její vlastní osobnosti

- počet poslanců je zregulován dle počtu měst v ČR

- ve městech dochází k přímé volbě toho kterého jedince do sněmovny (a ti jsou odpovědní přímo lidu)

- je zaveden výše zmíněný imperativní mandát a to dle úprav, které jsou uvedeny po rozkliknutí výše uvedeného přímého odkazu (díky tomu bude vaše demokracie ještě více přímá)

- prezident je i nadále volen přímo s tím, že do voleb může se hlásit doslova kdokoliv, vyhrává ten, kdo má největší počet hlasů (jinak všechny dřívější podmínky k účasti na prezidentských volbách jsou zrušeny)

- ministerským předsedou (premiérem) se stává ten z poslanců, kdo má největší počet hlasů (z řad lidu); s premiérem pak vládnou ostatní s největším počtem hlasů (s tím, že počet členů vlády je omezen počtem ministerstev)

Máte nějaké otázky či připomínky ? Není problém. Níže u tohoto článku nebo v >>> Chatovací místnosti těchto stránek se můžete vyjádřit:

4 komentáře:

  1. Uvědomuješ si vůbec jakou píšeš hloupost, volit někoho lidem? Dvě třetiny jsou na nízké duchovní úrovní a podle toho by to i dopadlo. Názorný případ bylo přímé zvolení dementního prezidenta, který už ani neví co říká.

    OdpovědětVymazat
  2. Vláda hlupáků není demokracie, respektive volená hlupáky, protože ti v národě převažují. Typický populista je Okamura... ten taky měl taky takové řeči vláda lidu a šlo mu jen o sebe.

    OdpovědětVymazat