Můj názor na inteligentní hru: NI-BI-RU The messenger of the gods (Posel bohů)

12. 2. 2015 ve 12:45 | Kategorie: Přemýšlení | Autor: Lukáš Přibyl, DDV

Milí čtenáři,

dnes se podíváme na dobrodružnou hru, která vám procvičí mozek snad ze všech možných úhlů. Myslíte-li tedy na nějaké akční super-zabijácké senzace, jste na omylu. Zhruba v roce 2005 společnost Future Games uvedla na trh vskutku skvostné dílo obzvlášť pro lidi s náklonností ke hře Šachy a se zájmem o tajuplné a dobře graficky sestavené prostředí. Přesto přese všechno nejsou požadovány výrazné nároky na váš počítač. A tady je...

Než se pustíme dál, podívejte se na dvě fotky hry "Nibiru" přímo z mého pokoje.

1. strana:


2. strana:


Pojďme ale dále...

Za pomoci velice propracované herní grafiky budete snadno vtáhnuti do příběhu. A nejen díky tomu. Celé dílo působí jako byste se ocitli přímo ve filmu, kde vy osobně udáváte směr a způsob děje. Profesionální český dabing doprovázený věrohodnými tahy postav a věcí okolo, ale i chování celé této řekněme virtuální reality je velice  přesvědčivé. Jsem si jist, že mnohým hráčům se po dokončení poslední úrovně, velice těžko opouštělo své "herní křeslo".

Když jsem Nibiru hrával já, působilo to na mě jako mysteriózní detektivka se spoustou zapeklitých hádanek a řekněme testů inteligence přes které se rozhodně snadno nedostanete. A vy jste ten/ta, kdo pátrá tak, jako byste tam fakticky byl/a. Jdete až tak dalece, že putujete z Prahy dokonce k mayským pyramidám a samozřejmě i jiná místa s mystickou atmosférou.

Posuďte sami video-ukázku s úvodem ke hře Ni-Bi-Ru:


Máte nějaké otázky či připomínky ? Není problém. Níže u tohoto článku nebo v >>> Chatovací místnosti těchto stránek se můžete vyjádřit:

9 komentářů:

  1. Není špatná adventura - Posel bohů i Posel smrti. I když asi si to znovu už nezahraju, jako napříklat Longest journey nebo Broken sword, s odřenýma ušima Sybeiria. Řadím vedle pecek typu Atlantis a první Poldové, z novějších třeba Machinarium - dobré, ale nepřevratné 7,5-8/10

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechny znám, hráli jsme je a moc rádi a třeba několikrát. Jen Machinarium neznám, asi se po ní podívám. Dík za milou připomínku her.

      Vymazat
  2. To je fajne hra! Jinak se mi moc líbí seriál: Hra o trůny :) Už se nemůžu dočkat páté řady!

    OdpovědětVymazat
  3. Nibiru jsme hrávali právě asi před těmi 10 lety. Moc se nám líbila, po čase jsme ji hráli ještě asi 2x. Dávám palec nahoru. Kdybys věděl o podobné (kterou neznám), moc by mne to potěšilo. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já jsem si kupoval v roce 2008 a teď nedávno jsem na ni znovu narazil, tak jsem si řekl, že "opráším" starou paměť

      Vymazat
  4. Z počítačových her jsem už vyrostl a dne je považuji za ztrátu času. A když jsem hned v úvodu videa narazil na mimozemšťany, okultismus, esoteriku, hned mně bylo jasné, že to není hra pro mě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. výše uvedené nepovažuji tak úplně za hru... ale spíše za simulátor života

      Vymazat
    2. Nikdy neber hru jako "simulátor života" (ani The Sims) - jsou to hry. Pak nás gamery kvůli takovým prohlášením považují za magory...

      Vymazat
    3. však právě proto je tam napsáno slovíčko "spíše" a ne "zcela"

      Vymazat