Daně v rámci kultury Nový Olymp

2. 2. 2015 ve 21:21 | Kategorie: Orákulum - Oracle | Autor: Lukáš Přibyl, DDV

Související informace >>> Daně ve starém Řecku

Milí čtenáři,

dnes se podíváme na oblast daní, které budou vybírány nejen v rámci souostroví vybudovaného na oběžné dráze planety Země, ale později i v rámci stejnojmenné kolonie.

Daně se platí pouze jednorázově a to na začátku každého měsíce - to ve výši 7 % - z celkových příjmů za každý měsíc. To platí pro jakéhokoliv občana v rámci Nového Olympu. Stejnou procentuální výši platí i všechny obchodní společnosti.

Společnosti se však daní zvlášť (čili její zaměstnanci či majitelé zvlášť jako občané - a - společnost jako celek také zvlášť sedmi procenty). U společností je však výjimka ve smyslu platby daní z takových příjmů, které se vztahují k podnikání pouze na území Nového Olympu (jejich zahraniční aktivity jsou osvobozeny). Taková výjimka je pouze u společností, nikoliv u běžných občanů.

Je povinností každého vlastního občana (ze zákona) oznamovat konkrétně ministerstvu financí a obchodu (MFO) své příjmy. Tyto údaje nejsou zveřejňovány. Všechny informace jsou ověřovány Nejvyšším bezpečnostním systémem (NBS) ve spolupráci s Centrálním magickým sledovacím systémem (CMSS).

Podrobnější informace o výše uvedených systémech (i mnohé jiné) se dovíte v mé publikaci "Olympská bible" (páté vydání), kterou si můžete zdarma stáhnout výše pod nápisem "Knihovna" skrze horní menu.

Máte nějaké otázky či připomínky ? Není problém. Níže u tohoto článku nebo v >>> Chatovací místnosti těchto stránek se můžete vyjádřit:

4 komentáře:

  1. Nemohlo by to být na konci měsíce? :D

    OdpovědětVymazat
  2. počkej, když se platí na začátku měsíce, jak poznáš, kolik bude 7 % z výdělku? a na co ti ty daně budou?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky výši příjmu z minulého měsíce (první měsíc je pochopitelně výjimkou... každý další měsíc se už daně platí na začátku měsíce)

      k čemu daně ? z podobných důvodů jako v každé jiné kultuře (to by sis musela přečíst mou malou knížečku "Věk šestý" vydání druhé v části "Knihovna" horního menu těchto stránek)

      Vymazat
    2. Ale přece magič si peníze vyčaruje, ne? To se budou danit i vyčarované peníze?

      Vymazat