Zajímavá témata ke dni 31. prosinec 2014

Zveřejněno: 31. 12. 2014 | Kategorie: Doporučuji | Autor: Lukáš Přibyl, DDV


Ukázka: Vy i já dobře znáte, jaké to je při nakupování v různých super- a hyper-marketech. Nejenže tamní zaměstnanci pracují takzvaně "od nevidím do nevidím" a zachází se s nimi kolikrát jako s kusem hadru, ale navíc ke všemu zákazníci jsou jako nikdy nekončící "lavina", kterou by bylo potřeba přibrzdit a trochu řídit. Já myslím, že není v pořádku, aby den co den, hodina za hodinou byl ten či onen hypermarket zaplněn lidmi jako kdyby čtrnáct dní neměli co "do huby" s prominutím a parkoviště byla téměř plná neustále. To prostě už není normální :D



Ukázka: "Materialističtí" vědci se budou hájit svými důkazy o různých šarlatánech a nepovedených experimentech léčitelů, ale na jedno zapomínají či nechtějí si přiznat... a sice - to, že se jednomu či několika lidem nepodařilo to, co hlásají, neznamená, že automaticky je celá duchovní věda nesmysl.



Ukázka: ...i "vrabci na střeše" ví, jestli a kdo v Česku ubírá nezákonným způsobem peníze daňových poplatníků. Všichni to víme, ale akorát se to nesmí nahlas říkat, protože by takový člověk dopadl hůř než za komunismu. Jsou to právě ti stejní lidé, kteří se snaží navenek vypadat, jako že šetří a že pomáhají tomuto státu se dostat ze záporných čísel, tedy dluhů. Ve skutečnosti však je to jenom velká iluze určena pro "obyčejné smrtelníky" tak, aby se lidově řečeno vlk nažral a koza zůstala celá.



Ukázka: Jak jsem se za mnoho let nejen na internetu přesvědčil, řekl bych, že většina lidí ani netuší, co "Peklo" skutečně znamená. Je to v uvozovkách proto, abyste si to automaticky nespojovali s křesťanskou Biblí. "Peklo" má mnoho "odstínů". Než spustím, tak vám povím, že, kdyby hudební skupiny snažící se zachycovat ve svých písních význam "Pekla" vážně věděli, co to "Peklo" skutečně je, hráli by od té doby jen nebeské posmutnělé písně. Snažil jsem se vám najít alespoň přibližnou podobu "Pekla" na Youtube, ale bohužel žádné až tak blízko (zatím) není. 



Ukázka: V tomto článku si v krátkosti shrneme dosavadní myšlenky, názory, postoje použité v předešlých dílech tohoto zajímavého seriálu o lidském chování. K tomu všemu jsem ještě přidal jisté rozšíření. Pojďme k věci tedy...


Máte nějaké otázky či připomínky ? Není problém. Níže u tohoto článku nebo v >>> Chatovací místnosti těchto stránek se můžete vyjádřit:

4 komentáře:

  1. Hypermarkety zaměstnávají především brigádníky, aby jim nemuseli platit zdravotní pojištění a často je nechávají pracovat 14 hodin denně nonstop. Co se týče invalidních důchodů, nebereš ho náhodou i ty? Peklo hlavně nosíme každý v sobě a projevuje se zlem.

    OdpovědětVymazat
  2. ad 1 Hypermarkety: zdaleka nejde jen (!) o brigádníky (ale o celkový systém zaměstnávání); mluvil jsem hlavně o stálých prodavačích, kteří musí i třeba o svátcích pracovat právě i dvanáctky atd. Je to prostě špatně.

    ad 2 Důchod neberu. Mám své příjmy z činností, které zde neuvádím a uvádět ani nebudu :)

    ad 3 Jde vidět, že nevíš ani zdaleka co "Peklo" skutečně je. Zkus si rozkliknout u toho článku "Celý článek zde..." a pak se dozvíš o něco víc :)

    OdpovědětVymazat
  3. To byl mně docela zajímala tvoje práce. To snad není takové tajemství čím se člověk živí.

    OdpovědětVymazat
  4. S tou nesmyslnou pracovní dobou v hypermarketech máš pravdu. Tam, kam chodím, znám některé prodavačky a vím, že tam tráví celé svátky, ač mají třeba dvě malé děti a rády by byly se svou rodinou. Také mi to připadá nehumánní.

    OdpovědětVymazat