Stolní tenis pro zlepšení pozornosti

Zveřejněno: 27. 12. 2014 | Kategorie: Přemýšlení - Thinking | Autor: Lukáš Přibyl, DDV

Milí čtenáři,

stolnímu tenisu se času od času věnuji a musím říct, že ani za těch "x let" mne tato hra nezklamala. Ale co je důležitější, co tímto článkem chci zvýraznit, je skutečnost, že za pomoci jednoduchého pinkání je možné posilovat svou pozornost. A duchovní už zcela jistě ví, kam tím mířím... 

Ba dokonce nejste závislí ani na nějakém protihráči. Proč ? No protože se jedná o "prach-obyčejné" udržování ping-pongového míčku v pozicích "vzduch - pálka - vzduch - pálka" (atd.) 

Výše uvedeného se využívá i při zaučování nových hráčů. Aby získali takzvaně cvik. Ale dá se to využít i jako jedno z jednodušších cvičení magických. Student magie se tak učí co nejdéle udržovat svou pozornost směrem k jednomu bodu (tedy v tomto případě ke skákajícímu míčku). 

Zcela jistě to ocení i jiní lidé než jen duchovní. Je až uklidňující pro vás, když vydržíte co nejdéle (!) udržovat míček tak, aby nespadnul na zem.

Máte nějaké otázky či připomínky ? Není problém. Níže u tohoto článku nebo v >>> Chatovací místnosti těchto stránek se můžete vyjádřit:

7 komentářů:

  1. Také přeji krásný zbytek svátečních dnů a skvělý nový rok!

    OdpovědětVymazat
  2. Kdysi jsem si taky tak hrávala... Čím jsem starší, tím snadněji se mi udržuje pozornost kdekoliv, nejen ve hře.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je jedině dobře. Mimochodem existuje celá řada i výrazně složitějších cvičení. Některá jsou uvedena v mé publikaci "Olympská bible - vydání čtvrté" viz horní menu.

      Vymazat
  3. A co teprve hrát ho s Číňanem, to je fofr...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tady nejde ani tak o samotnou hru, jako spíše o stálé udržení míčku ve vzduchu (a to neustále se v tom zlepšovat) - to je pak kolikrát umění (představte si půl hodiny si jen tak udržovat míček v pozicích "pálka-vzduch-pálka-vzduch" a ani jednou se nedotkne země - a to pro začátek třeba půl hodiny bez přestávky a pak to dále prodlužovat o dalších pět minut a tak dále)

      Vymazat
    2. Ano, chce to hodně trpělivosti :-)

      Vymazat