Orákulum: Zprávy ze dne 7. 11. 2014

Na internetu jsem se (nejen) dnes setkal s následujícími zajímavostmi, ke kterým mám v tuto chvíli, co říct:

Zpráva první - k tématu vulgární lidé v politice:

Sprostý není ten, kdo tak mluví, ale ten, kdo tak myslí. Lze říci, že je velice mnoho slušně se vyjadřujících sprosťáků a výrazně menší počet sprostě se vyjadřujících slušných lidí.

Jinými slovy - Ona slušná věc může být někdy vyjádřena sice sprostými slovy, ale to z toho člověka nedělá automaticky sprostého. Naopak je spousta velice slušně se vyjadřujících lidí, kteří ale neví, co je skutečná slušnost, ani kdyby ji měli přímo přímo před nosem. 

Zpráva druhá:

Žena porodila v autobusu do kalhot a dítě odhodila. Ve vězení stráví 15 let
http://www.novinky.cz/krimi/352872-zena-porodila-v-autobusu-do-kalhot-a-dite-odhodila-ve-vezeni-stravi-15-let.html

Myslím si, že je to až zbytečně přehnané - čerstvě vzniklý život (velice těsně po porodu) by neměl být takto nadhodnocen (na rozdíl třeba od zabitého patnáctiletého člověka) - konec konců těžko zjistit zda-li dítě nezemřelo třeba přirozenou smrtí - tady jde hlavně o to, že to není totéž jako by žena zabila na procházce něčí malé dítě... 

Něco jiného by bylo kdyby opravdu někoho zabila - protože s prominutím "utracení" sotva (!) narozeného dítěte já nepovažuji zabití ale za omyl a emocionální chybu. Ale samozřejmě zákony jsou zákony... musí se dodržovat.

Zpráva třetí: 

Bojuj, když můžeš vyhrát -nebo také- Žij dnes, bojuj zítra.

Podle takových či podobných myšlenek se úspěšně řídím například já a jsem s tím velice spokojen. Je mimojiné třeba se dívat na své zájmy, tedy tak aby cena byla co nejvýhodnější a případné ztráty co nejmenší.

Máte nějaké otázky či připomínky ? Není problém. Níže u tohoto článku se můžete vyjádřit: 

4 komentáře:

  1. "Utracení" narozeného dítěte není zabití? To snad nemyslíte vážně, člověče! Narozené děti jsou snad něco méně, než kupříkladu dítě pětileté, desetileté??? To jsou podle vás na úrovni myší?
    Ta žena měla spoustu možností, jak situaci řešit - ovšem zabraňoval jí v tom zřejmě její intelekt. Dítě pak zemřelo "přirozenou" smrtí odložené v trávě... A nemáte pravdu v tom, že se dá těžko zjistit, zda to dítě bylo po narození životaschopné - to se naopak dá zjistit docela snadno. Soudní lékař s tím nebude mít problém. Pokud se prokáže, že se to stalo tak, jak popisovala (což je dost neuvěřitelné), mělo by to být klasifikováno jako vražda. I přes nízký intelekt si přece ta žena uvědomovala, že dítě bez pomoci zemře...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tím bylo jen řečeno, že podle mého názoru je to záležitost jen té matky (v tomto případě) - proto říkám, že by neměla být trestána žádná taková matka, která nechce nenarozené či velice těsně po porodu narozené dítě. Není to totéž jako by zabila své či cizí třeba pěti leté dítě.

      Vymazat
  2. S tím nemůžu souhlasit. Dítě není žádná forma majetku, se kterým si matka může dělat co chce. Minimálně jsou potřeba k početí dva lidé a otec by snad měl mít taky nějaká práva (všeobecně, teď nemluvím o "otci" z tohoto konkrétního případu). Zabití novorozence vidím jako zvlášť odporné, protože takový tvoreček nemá vůbec žádnou šanci se nějak bránit. Vy zřejmě děti nemáte, protože jinak byste nemohl vypustit do světa takovou, s prominutím, kravinu.

    OdpovědětVymazat