Přemýšlení: Vaše, naše, má, tvoje naděje

Zpráva: S tímto článkem souvisí i tyto informace >>> Přemýšlení: Už vám někdy pomohla víra ? -a- >>> Bohové: Eva

Milí čtenáři,

minule jste se ode mě dověděli mimojiné o jisté možnosti léčby vírou. Dnes toto téma trochu rozvedu a to směrem k pojmu naděje. V druhém článku jsme si pověděli něco o Pandoře a jejím účelu a tam právě začíná naše chvíle... 

- Pandora, jakožto umělá žena vytvořená s cílem pořádně vytrestat celé lidstvo, symbolizuje také ducha člověka, který i přes všechno zklamání, krize a ztráty, má stále dosti silnou víru ve vyšší smysl všeho dění a také v lepší budoucnost (= naděje)

- můžeme-li zmíněnou ženu pojmenovat Nadějí, nepředstavuje jasně zformulované plány do budoucnosti a to ani konečné řešení nějakého problému... jedná se tedy o podnět k čekání

- říkáte si proč bylo využito právě ženského pohlaví ? - je to z toho důvodu, neboť ženy mají podstatně blíže k iracionální části lidského ducha (= k intuici)

- síla této ženy Naděje není v ničem jiném než v naplnění lidského ducha vírou (a to ať už v cokoli) = jedná se však o projev nejhlubších úrovní lidského ducha, jenž bývá někdy nazýván "vůlí k životu" a který se neopírá o nic konkrétního a hmatatelného (přesto má sílu zachránit život či uvrhnout někoho do propasti Tartaru)

- dokonce i někteří lékaři jsou si vědomi někdy až zázračného působení víry a naděje v lidské bytosti (= například v případě jinak beznadějné a smrtelné nemoci se náhle přes materialistické nepochopení stane zázrak a pacient již není v ohrožení života, ba dokonce již nevykazuje ani známky smrtelné nemoci)

- vskutku... naděje v sobě obsahuje jistou tajemnost a přesto sílu, s pomocí nichž může každý živý tvor přemoci leckteré rány či krize a podobně

S přáním pěkného dne,

Lukáš Přibyl
Telefon: (+420) 604 364 905 

5 komentářů:

  1. Moc pěkná zmínka o naději. Také už jsem o pár takových uzdraveních slyšela z vícera zdrojů. Zvláštní (i když vlastně ani ne), že to žádný věděc příliš nezkoumá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tím, že vědci pracují jen v rámci hmotné sféry (to znamená že neuznávají duchovní možnosti)

      Vymazat
    2. O tom mi něco povídej. Když se zabývám religionistikou a teologií ve škole... religionistika je fyzický výzkum náboženství - ušitý na míru dnešní vědě.

      Vymazat
  2. Jak žádný vědec nezkoumá? O placebu byly napsány stohy studií, stačí jen zapojit strýčka googla...

    OdpovědětVymazat