Info dne: Kniha ve třech podobách: Silmarillion

Zpráva: S tímto článkem souvisí i tyto informace >>> Anketa: Silmarillion - natočit film ? -a- Video blog: Povídání o možném filmu Silmarillion

(pro zvětšení kliknout na obrázek)

Milí čtenáři,

v prvé řadě bych vám všem rád poděkoval za nemalou účast v rámci hlasování v anketě o filmu Silmarillion. Zdá se, že si snímek nedokážete úplně v praxi představit. Ale i tak z ankety vyplývá do určité míry nadšení z možnosti nafilmovat něco takového. 

No a v další řadě bych zde rád zvýraznil svou malou sbírku Silmarillionu ve třech podobách. Dvě česky a ta nejmenší v anglickém originále. Každé z mých vydání má svou originalitu, jisté kouzlo.


Pochlubte se i vy svými úlovky z kouzelného světa pana Tolkiena. Uvedete-li níže i obrázek, budu o to raději...

Na závěr vás zvu k fanouškovskému trajleru o možném filmu The Silmarillion:


S přáním pěkného dne,

Lukáš Přibyl
Telefon: (+420) 604 364 905 

12 komentářů:

  1. No viděla jsem už i lepší fanouškovské trailery, nějak mi tenhle nesedí.. No ale každopádně by bylo moc fajn kdyby se ta knížka zfilmovala .. hlavně by se zase Tolkien o něco víc přiblížil lidem co jsou líní číst.. I když si myslím, že by to Jackson zase totálně předělal jako hobita a Pána prstenů..
    Jinak já doma Silmarillion nemám, jenom hobita a pána prstenů..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím,

      způsob, jakým Jackson předělal Tolkienovo dílo, se mně osobně celkově líbí, i když jsou tam zásadní chyby co se týká způsobů projevování magie - ve skutečnosti by se konkrétně Gandalf nechoval tak jak se choval (rozhodně by využíval podstatně více kouzel a to namísto obrany a útoku holí a mečem - čaroděj by měl ve skutečnosti podstatně lepší možnosti - ale to by museli předělat komplentě i knihu :D

      Vymazat
    2. a tak mě se jeho filmy taky moc líbí, jsou pěkné a mají šmrnc, jen jsou prostě uplně jiné než knížky.. Třeba si myslím, že je docela škoda jak končí třetí díl Pána prstenů, podle knížky končí korunovací Aragorna, ale v knížce je ještě bitva o Kraj..
      jinak co se týče toho kouzlení tak to už byla čistě jen fantazie spisovatele..

      Vymazat
  2. Takový filmy a knihy jsou mimo mne, ale kazdý má jiné záliby. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Takový úžasný úlovek doma bohužel nemám, maximálně jsem asi před sedmy lety dostala, mini sériové knížky Pána prstenu. A inspiroval mě na napsání vlastní knížky, ale jestli vyjde nikdo nevím. Silmarillion jsem hledala kdekoliv na internetu abych zhlédla celý film, ale nenašla jsem, buď špatně hledám nebo neexistuje. Špatné by taky nemusely být Húrinovy děti

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano zatím neexistuje, jedná se jen o fanouškovské video (snaží se napodobit zatím neexistující film Silmarillion - podle knihy a způsobů Petera Jacksona)

      Vymazat
    2. Tak to jsem nevěděla. Měla jsem si přečíst ty slova v závorce. Jsem si řekla když to je trailer tak tu někde je i film.

      Vymazat
  4. Jsem ráda, že Silmarilion zfilmovaný nebude :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano ? a proč si myslíte, že nebude zfilmovaný ?

      Vymazat
  5. Protože Silmarilion je nezfilmovatelná kniha ;) A autor práv se dal slyšet, že právě zmíněná práva na film nikdy neprodá, což je velice rozumné.
    Nedokážu si Silmarilion představit zfilmovaný. Takhle je to perfektní ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naopak já si to dokážu představit velice dobře. Přinejhorším by se z toho udělal TV seriál :)

      Vymazat
  6. Trailer je jeden z nej,i když je jich více krásných na youtube. Opravdus tojí za to. Fanmade trailery mám ráda... a závidím sbírku. Už abych taky měla nějaký SIlmarilion, i když já si asi o něj řeknu k vánocům. To bude hezký dárek.

    OdpovědětVymazat