Seriál V.Š.: Díl třetí: Nový řád - část první

Milí čtenáři,

mé legendy nejsou psány tak, jak jste zvyklí z knihovny či knihkupectví. Píšu povídky přibližně tak, jako byste se dívali na televizní seriál. Mně se líbí, tak se snad zalíbí i někomu dalšímu.

V minulých dílech jste viděli...


"...Druhému z bezdomovců se dále daří prchat před šepotem doprovázeným chladným přec mírným větrem "už už úž !" zařval z plna plic. Běžel jak mu nohy stačily. Najednou se před ním rozrostly husté plameny, ale on jen zavřel oči a už už po něm chňapaly větrné šlahouny, když muž si rukama zakryl obličej a vší silou proskočil ohněm. Dopadl celým svým pošramoceným tělem na louku za lesem. Jen s posledním vypětím sil pozvedl hlavu a sotva se mu otevřela pusa, ještě než stačil cokoli říct, bezvládně upadl k zemi..." 

Ale teď už...

Seriál Věku šestého: Díl třetí: Nový řád - část první

Nákupčí stále dokolečka chodil pro další a další konev s vodou, že se i jeho rodina podivně na něj dívala "prosím tě už toho nech" spustila na něj manželka "vždyť už toho tady máme jak pro regiment" začala se smát na celé kolo "člověče tohle by nevymysleli ani v televizi" a sotva dořekla zarazila ji podivná tmavá modř mračen klesajících k zemi. 

"Hach ?! Kde to jsem ?" protíral si oči stařec převlečený z bezdomoveckého do černých šatů zvláštního střihu. Leží v podivně vyhlížející očividně z kovu vytvořené místnosti. Okolo něj se rozprostřeli strážní, když se z pozadí ozývaly pomalu se blížící těžké kroky. Vousatý muž mladšího věku s krátkými zlatavými vlasy a usměvavého vzhledu dal pokyn strážným "prosím vás, můžete" zadíval se hluboko do očí bezdomovce. "A kdo jste vy ?" se strachem v očích se starý muž snaží dovědět informace.

"Och promiňte" nastavil blíž ruku na znamení pozdravu "Hermés, jméno mé" stiskl ruku a lišácky se na bezmocného starce pousmál. "Nebojte se" dořekl a rychle otočil hlavu směrem ke zlatým dveřím "splnil jste naši zkoušku, jste hoden" a bezdomovec na to s pootevřenou pusou "čeho?" pomalu s kašláním "...čeho...jsem to zase hoden !?" zamračeně se dívá na Herma. "Pamatujete si na minulý měsíc ne ?" mladý muž na něj mrkl "protože já ano" opět s lišáckým úsměvem dodal "Nejvyšší si z Vás přeje udělat jednoho z našich poslů... poslů...." a kašel starce přehlušil hlas Herma "poslů ?" znovu odkašlal, když zdůraznil svou otázku. "..." po pár vteřinách se ozvalo jen v mysli bezdomovce "ano bohů" a když už to vypadalo, že stařec omdlí, ve zlomku vteřiny se z rukou Herma řinul zlatavý proud energie, který jako by bezdomovce udržoval při plném vědomí, jakoby ho částečně nadnášel.

"Nechci být váš posel nebo co" a už se zesílenou nervozitou "chci se jen vrátit" pomalu vyslovoval "tam odkud jsem přišel" a Hermovy myšlenky se v hlavě starce ukazovaly jako obrazy "být poslem Nejvyššího" ozývalo se v hlavě starého muže, Hermés napůl pokývl hlavou na stranu "je přece čest sloužit bohům nebo snad pro vás ne ?" odkašlal si "protože jinak byste nebyl potěšen svým osudem... nechtějte rozhněvat Dia Olympského... vážně !" a když Hermes už chtěl odejít, jak otočil hlavu objevily se mu koutky, jako když se chce zasmát.

"Počkejte, počkejte, no tak počkejte přece" huhlal bezdomovec "ano ?" pokynul Hermés strážím, aby ještě nikam nechodily "tak já to beru" rychle stařec couvnul. "Nebudete litovat Lukáši" a z Hermových očí vyšlehl paprsek. Ten se obtočil kolem celého mého těla až mi z očí vyzařovaly zelenkavé jiskry "áách už to přichází" ukojen příchodem nové síly do mého nitra, slastně pronáším "óóch už to cítím !" oči se mi rozzářily zlatavou barvou, když mé tělo bylo postupně omlazováno. "Vítej posle bohů !" a z pod Hermových se ozval šum jakýchsi malých rychle se pohybujících zlatavých křidélek a zmizel. V mé hlavě se ozvalo "tvůj úkol dostaneš hned jak bude Zeus chtít" ozývalo se mi v myšlenkách "teď se projdi po našem novém sídle" a sotva dořekl v místnosti se stále více zhušťovalo zářivé zlatavé světlo a zmizel jsem v prázdnotě. 

Pokračování příště...    

2 komentáře:

  1. Jak se koukám asi jsem nějaký díl nečetla. Měl jsi pravdu přímé řeči tu je dost :)
    Je to dobrý díl, připomíná mi to nějaké 3 film do kupy :)
    Pan nákupčí by mohl taky nosit dřeva, když je dobrý v sosení vody :D

    OdpovědětVymazat