Orákulum - Oracle: Zprávy - část první - červen 2014 (Czech only !)

Milí čtenáři,

níže uvádím informace o místech na internetové síti, které jsou pro kulturu Nového Olympu nějak zajímavé či přímo důležité. Vždy uvedu odkaz a vedle nebo pod tím, co si o tom myslím a proč.

Oko Orákula Nového Olympu se tentokrát zaměřilo na...

Zprávy - část první - červen 2014:
(můžete využít prostoru pro diskuze níže)
  1. Církevní restituce - zprávy z ČT24 a ČSSD si vylámala na církevních restitucích zuby - z novinky.cz a Stop církevním restitucím - ze stejnojmenné stránky <<< osobně si myslím, že katolická církev by za své činy, které prováděla v dávné historii, neměla dostat zpět majetek, o kterém se v minulých týdnech a měsících bohatě mluvilo, psalo a diskutovalo. Nikomu z křesťanů by se v této souvislosti neměla "dát zpět" ani koruna. Ba dokonec si myslím, že by bylo naopak potřeba dát veřejně jasně najevo (opakovaně i v médiích i jinde), čeho všeho jsou (jakékoliv) církve (hlavně katolická) schopny k prosazení svých zájmů (nevěřím tomu, že v současné době neexistují takoví katolící, kteří by se dříve či později neuchýlili k dávným praktikám) - proto je potřeba si stále takzvaně "držet od těla" všechna náboženství světa (nejen křesťanství, ale i Islám a jiná).
  2. Třináct členů hnutí Anonymous obžalováno z útoků na úřady USA - zprávy z ČT24 a O Anonymous - z Wikipedie a Anonymous[CZ] a Anonymous na webu KSČM <<< víte, já chápu, že konkrétně v tomto našem státě, který mnozí přezdívají "Absurdistán", jsou mnohé věci v katastrofálním stavu. Ale upřímně řečeno, myslíte si, že změníte budoucnost tím, že budete konat zločin ? Protože, to zmíněná skupina Anonymous dělá. Zločiny Anonymous nelze ospravedlňovat ničím a nikým. Jde o to, že veškeré zločiny v tomto státě jsou nepřímo podporovány "obyčejnými" lidmi, právě i těmi, kteří podporují hnutí Anonymous. Já tady říkám jasně - pokud chcete něco změnit, běžte všichni k volbám (pokud máte na mysli, že lidi jsou nejednotní a že se nepodaří ve volbách, co by bylo potřebné udělat, pak vám radím, vytvořte skupinu, jejímž jediným smyslem bude podporovat svými volebními hlasy jen ty politické strany či jednotlivce, které budou splňovat vaše požadavky - a tím pádem je jasné, že čím více lidí do vaší rozrůstající skupiny dostanete, tím zvyšujete výrazně šance vámi podporovaných politických stran či jednotlivců k volnému průchodu do vysoké politiky a také výrazně zvyšujete šance na odchod z politiky dosavadních či dřívějších politických stran (těch, které tam nechcete). Co je na tom tak složitého ? Nic...      
  3. Stupidní argumenty proti adopcím homosexuálů - na blogu lumenn.blog.cz <<< víte, já nejsem proti lesbičkám či gayům, jen si myslím, že je rozdíl, jestliže dítě vychovává sám jeden rodič (a je jedno jestli žena či muž) a něco jiného je, když dítě vychovávají dvě lesbičky či dva gayové. Samozřejmě že se nejedná o nějaký protizákonný čin, ale já jsem pro to, aby děti vyrůstaly buď s jedním rodičem nebo dvěma (ženou a mužem). Co si budeme nalhávat, takhle je to normální, takhle je to od přírody (protože dva gayové či lesbičky nikdy přirozenou cestou mít děti nemůžou a nebudou mít, ne přirozenou cestou). Po patnáctém roku věku ať si dítě samo v sobě rozhodne, co chce podporovat (jestli homosexualitu nebo heterosexualitu), ale do té doby by mělo být vedeno v heterosexuálním vztahu (či jednotlivcem).
A co vy ? Máte nějaké připomínky či otázky ? Ptejte se, pište, diskutujte níže pod tímto příspěvkem...

6 komentářů:

  1. Všimla jsem si, že všude píšeš velmi zajímavé myšlenky. Některé věci mě občas donutí zamyslet... Velmi mě teď zaujal článek adopce homosexuálů. Abych se přiznala, já pro ti nim taky nic nemám a příjde mi to zcela normální. Já vím, že to nemohu srovnávat film a realitu, ale viděla jsem už pár takových filmů, kde gayové či lesbičky vychovávali dítě, a bylo to zcela normální. Ale je pravda, jak uvádíš, do 15ti by měl zůstat heterosexuálem.
    Jinak děkuji za pochvalu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím,

      abysme si rozuměli, tady nejde ani tak o výchovu jako takovou, ale hlavně jde o to, co to dítě od malička kolem sebe vidí za podobu rodiny:

      - například dvě ženy mezi sebou se milující vychovávají dcerušku - a teď to dítě celé roky roste v nepřirozeném prostředí
      - pak by mu mohly přijít divné heterosexuální vztahy (čili mezi mužem a ženou - to by dcerušce mohlo přijít divné - a kdo ví kam až by to dítě mohlo být vnitřně zasažené - když to tak řeknu)

      Prostě jedna věc je, co si o tom myslíme například tady na internetu a druhá věc je, když se v tomto způsobu života vede dítě od narození :)

      Vymazat
    2. Ačkoliv rodiče mají silný vliv, nejsou jediní, kdo ho mají. Dítě vychované heterosexuálním párem určitě nepozná jen homosexuální vztah. Jejich rodiče mají přátele a svou rodinu, takže dítě brzy pozná, že se jeho rodiče jen vymykají a že okolo to jde "i jinak".
      Heterosexuálové mohou vychovat homosexuála tak, že bude plně hrdý na svou orientaci a prožije dobrý život. Proč by to nemohlo jít naopak?

      Vymazat
    3. Protože to odjakživa byl muž s ženou, kdo přiváděl na svět své děti a ne jinak :) :)

      Vymazat
  2. Máš můj hluboký obdiv a úctu a mluvíš mi přímo z duše. Máš nádherný blog se závažnými a aktuálními tématy a myšlenkami. Jsem ráda, že jsem tě poznala.
    Děkuji ti za milý komentář a s tvým svolením si tvůj roztomilý novotvar "čučavý" beru do svého slovníku. Přesně vyjadřuje pohled na hezký předmět.☼☼☼

    OdpovědětVymazat