Orákulum: Co říkáte novému přístřeší pro bezdomovce ?

Milí čtenáři,

níže uvádím informace o místech na internetové síti, které jsou pro kulturu Nového Olympu nějak zajímavé či přímo důležité. Oko Orákula Nového Olympu se tentokrát zaměřilo na...

Téma: Nové přístřeší pro bezdomovce - co na to říkáte ?

Z různých serverů světové sítě jsem se dnes dověděl informaci o novém a zvláštním pojetí pomoci českým bezdomovcům. Jedná se o krátkodobý pobyt ve dvou pro tyto účely vybavených neobyčejných autobusech. Praví se, že lidé mohou za poplatek asi dvacetpět korun využít možnosti přespání a doprovodného servisu spojeného s dočasným pobytem tam. Jedná se například o přespání, ale také třeba využití internetového připojení či sledování televize a DVD stejně jako čtení tamních knih. 

Této možnosti mohou využít čeští bezdomovci, kteří však do autubusu budou vstupovat v rámci možností co nejvíce upravení (to znamená aby nezapáchali a nezašpinili okolní vybavení už jenom se svým příchodem). Služba rovněž není určena opilým či zdrogovaným lidem. Cílem je, aby výše uvedené mohli využívat i jiní a nemuseli se štítit či bát vůbec přijít už jen do blízkosti těch autobusů. 

Je důležité zdůraznit, že tohoto servisu nemusí využívat čistě jenom "běžní" bezdomovci, ale týká se to i důchodců (kterým nestačí jejich měsíční příjem peněz ani na základní životní potřeby) či jinak znevýhodněných osob.  

S přáním pěkného dne

Lukáš Přibyl

Žádné komentáře:

Okomentovat