Více činit a méně časté využití slov

3. 3. 2015 v 18:52 | Kategorie: Přemýšlení - Thinking | Autor: Lukáš Přibyl, DDV

Související články:
  1. "Divadlo" v lidské společnosti
Milí čtenáři,

již z hluboké minulosti o mně mnozí ví, že mám raději přímé konání bez otálení namísto filozofického, diplomatického. Stejně tak, jak to propaguji i v mnou nedávno založené zatím ještě neoficiální politické straně Světové socialistické společnosti /SSS/ Já vždy říkávám, že vždy existuje jednodušší cesta, stačí jen chtít ji najít.

Z životní praxe jsem přesvědčen, že ten, kdo dané věci skutečně rozumí, nepotřebuje se o ní vyjadřovat ve formě desítek či stovek listů papíru (a podobně). Takovému stačí klidně i jen několik málo vět a někdy i jen jedna jediná. A přesně takový jsem já... vyjadřuji se stručně, přímo a k věci. Což je výhoda a činí mě to rychlejším a kvalitnějším ve svých reakcích i úsudcích.

Ovšem výše zmíněný problém je nejen u mnoha obyčejných lidí, ale i v případě politiků. A právě v politice je to o mnoho horší. Diplomacie a filozofické diskuze vedou jen k jednomu - výrazné zpomalování žádaných reakcí vlády na vzniklé situace v zemi.  A právě v této věci je potřeba státníky přeměnit. 

Máte nějaké otázky či připomínky ? Není problém. Níže u tohoto článku nebo v >>> Chatovací místnosti těchto stránek se můžete vyjádřit:

1 komentář: