Téma: Volná příroda, procházky a internet

10. 3. 2015 v 16:24 | Kategorie: Orákulum - Oracle | Autor: Lukáš Přibyl, DDV

Milí čtenáři,

rozpamatovávám se na dobu, kdy zapnout internet znamenalo jít asi dva kilometry do centra města. V okresní knihovně se zapsat do tamního "deníčku" a teprve pak rozkliknout dnes již důvěrně známou "bránu" vedoucí do mezinárodního světa jedniček a nul. Toho času bylo všem o devět roků méně. Říkává se, že každá mince má dvě strany a nejinak tomu je i v případě doby okolo roku 2006. A přestože dnešní doba má také jisté klady, jedním z oné minulosti jsem se přeci jen inspiroval.

Tak jako výše nastíněné zvyky měly jisté "kouzlo", něco podobného bylo po letech zavedeno i zde. Internet je strašný žrout času, a proto jsem před nějakou dobou rozhodl, že na síti budu i nadále přidávat pouze své knihy a hudební experimenty. Všechny ostatní internetové aktivity byly zmrazeny.

Zavzpomínejme, jaké to byly časy...

Jen si vzpomeňte, jaké to byly pocity radosti, když jste se po celém dni ze školy "utrhli" k internetu do místní knihovny. Doma to každý ještě neměl, nebyla to tedy taková samozřejmost. Dneska se na web dostanete téměř z jakékoliv "blbé elektroniky". A myslím si, že díky tomu obzvlášť nejmladší z nás ztrácí jakýsi respekt před takovými technologiemi. Když už jsou tak bohatí, že si mohou každý druhý měsíc dovolit nový tablet či mobil, tak alespoň by mohli být vedeni k jisté úctě k takto pokročilým technologiím (když to porovnám s tím, co bylo ještě relativně nedávno).

A co pro mě znamená výše zmíněné rozhodnutí ?

- především častější a procítěnější kontakt s živou, volnou přírodou

- posílení tvorby mých dalších knih (čímž se posílí jádro zdejší knihovny)

- komentáře i chat jsou nadále plně funkční

- na e-mailu už tak často ovšem nejsem (můžete využít telefonu)

- sem-tam se budou přidávat moje další hudební experimenty

Takže to bychom měli uzavřenou otázku "Proč se téměř zastavilo přidávání článků ?"

Máte nějaké otázky či připomínky ? Není problém. Níže u tohoto článku nebo v >>> Chatovací místnosti těchto stránek se můžete vyjádřit:

5 komentářů:

  1. Myslím, že si každý sám rozhoduje o svém životě, o tom, co chce nebo nechce dělat. To je ta dnešní svoboda. Pro někoho za odměnu, pro někoho k jeho škodě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Smůla je jen v tom, že čeští občané si ještě nezvykli na ten pojem "demokracie" či "svoboda" (apod.) Otázkou je, zda-li vůbec někdy podle toho budou jednat i v praxi.

      Vymazat
  2. k tvýmu komentáři: zajímalo by mě, proč ti připadám kontrastní.. to jako čím? :D fakt mě to zajímá :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to máš snadné - tím, jak se silně hrubě vyjadřuješ ve spojení s některými tvými zálibami (zjednodušeně řečeno)

      Vymazat
  3. Uděláš dobře, běž raději balit holky ať ti vyčistí od blbostí hlavu. :D

    OdpovědětVymazat