Ukrajina: Dělat závěry na základě médií může jen hlupák

27. 2. 2015 ve 13:09 | Kategorie: Přemýšlení - Thinking | Autor: Lukáš Přibyl, DDV

Související články:
  1. Jen blázen a hlupák tvrdí, že mě skutečně zná...
  2. Můj názor na Novinky.cz a jejich návštěvníky
  3. Slovo o prezidentu Zemanovi a občanech ČR
  4. Demokracie ? Mnozí lidé si na to ještě nezvykli. Aby "za chvíli" měli ještě na co...
Milí čtenáři,

dlouhé měsíce pozoruji uvažování (mimojiné i) takových z vás, kdo děláte závěry nad získanými informacemi ať už z televizních zpráv nebo tištěných novin atd. Spousta lidí v rámci různých internetových diskuzí se (někdy až mírně agresivně) vyjadřuje o jednotlivostech, jakoby na Ukrajině bydleli už od samého počátku sporu až po jeho blížící se konec. Takoví lidé jsou snadno zmanipulovatelní a nelíbí se mi. Ovšem pochopitelně i pro takové je vyčleněno místo v zemi, která si zakládá na demokracii. A pokud ne... není to svobodná země.

Výše uvedení se dopouští stejné chyby, jako například i někteří návštěvníci mého blogu. Své subjektivní názory šíří jakoby se jednalo o objektivní pravdu. A proto jsou hlupáci (nebo se snaží býti manipulátory). Pravda je, že drtivá většina z vás (ne-li přímo nikdo) nezná všechny souvislosti a tedy ani nemůžete hovořit o úplné pravdě v rámci sporu na Ukrajině a přilehlých oblastech.  

Média se již v minulosti ukázala nedůvěryhodná a to opakovaně, a proto je velice udivující, kolik hlupáků žije (nejen) v této republice. Kdyby si ty zprávy alespoň vyslechli a pak to takzvaně "podělili dvěma", pak by to bylo v pořádku, ale oni se na ty zprávy dívají, jakoby byli neochvějně věřící při pohledu na kněze u oltáře.

Ovšem žijeme v režimu, který alespoň z velké části se snaží být demokratický, no a tak samozřejmě, co si lidé vybudují, to mají. A vůbec nezáleží na tom, jak jsou chytří či hloupí atd. Každý volič si buduje svůj svět.

Na závěr bych jen poukázal na uživatele vystupujícího pod přezdívkou "pavel". Ten mi nedávno v komentářích ZDE <<< napsal, že lidé jsou většinou hlupáci a volby na základě hlasů hlupáků nejsou demokratické. Ten člověk očividně nepochopil pravý význam slova "demokracie" neboli "vláda lidu". Jestliže by se nemohli účastnit státních voleb hlupáci, pak by takové volby nebyly demokratické. A kdo to nechápe... jeho blbost.  

Máte nějaké otázky či připomínky ? Není problém. Níže u tohoto článku nebo v >>> Chatovací místnosti těchto stránek se můžete vyjádřit:

3 komentáře:

  1. Psal o té tzv. přímé demokracii, protože při těchto volbách hlupáci dokáží ty inteligentní přehlasovat, protože jich je víc. Myslím že hlupák jsi ty a pokud jsi volil Okamuru, tak jsi dvojnásobný. :D

    OdpovědětVymazat
  2. A i kdyby "hlupáci" přehlasovali ty "inteligentní", pořád je to normální demokracie - a taková má být.

    OdpovědětVymazat
  3. Já ani posledně nevolila, byla jsem nemocná :D

    OdpovědětVymazat