Podporuji vytváření státních podniků více než vybírání daní

4. 2. 2015 v 10:28 | Kategorie: Orákulum - Oracle | Autor: Lukáš Přibyl, DDV

Milí čtenáři,

teď se vyjádřím k problematice získávání co největšího množství peněz díky firmám pod plným vedením státní správy. Díky tomu je pak možné snižovat výši výběru daní. Podle mého názoru je to nejlepší způsob jak se vyhnout dluhům a především jak fungovat výrazně efektivněji... není uměním vybírat stále více peněz od lidí ve formě daní a pak říkat, že se nám daří lépe. To dokáže každý "ňouma".

Stát jako podnikatel by měl hlavně investovat na trhu s akciemi. Měl by být ustanoven jakýsi řekněme nepolitický generální ředitel pro státní podnikání, který bude osobně zodpovědný stejně jako by se jednalo o jakoukoliv jinou soukromou společnost.

Co se týká důvěry... je potřeba zde zdůraznit, že za veškeré státní podnikání odpovídá pouze (!) výše zmíněný nepolitický ředitel a jeho tým. V žádném případě nesmí docházet k zasahování do vedení ze strany politiků. Pouze generální ředitel má poslední slovo (ten by byl volen řekněme na dobu čtyř roků).

Proč nesmí politikové zasahovat do řízení státních podniků ? Protože jak už i v minulosti nejednou dokázali, velká část z nich je nedůvěryhodná a mnozí hájí jen své osobní zájmy, což je nepřijatelné. Cílem je tedy odpolitizování státu v roli podnikatele - možné to je, ale jenom tehdy, je-li k tomu vůle. Což pravděpodobně ještě dlouho nebude.

Máte nějaké otázky či připomínky ? Není problém. Níže u tohoto článku nebo v >>> Chatovací místnosti těchto stránek se můžete vyjádřit:

2 komentáře:

  1. Jen aby těmi akciemi nezkrachoval. Pak by celý národ žebral a neměl by ani od koho. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. možné je všechno... ale můj plán je rozhodně lepší než neustálé ožebračování na základě pouhého vybírání daní :)

      Vymazat