Obrazová komunikace: "Abeceda" - část třetí

Zveřejněno: 18. 12. 2014 | Kategorie: Obrazová komunikace | Autor: Lukáš Přibyl, DDV

Související články:
Milí čtenáři,

vítejte ve světě, kde slova nemají žádný význam, ve světě, kde nejsou pravidla, ve světě, kde platí jen vnitřní obrazy. Můžete vytvářet zcela nové významy, můžete pro jedno slovo vytvořit tisíce různých odstínů a významů. Tedy něco, co pro současné lidstvo je naprosto nesmyslné. Ne však proto, že by měli pravdu, ale proto, že se tomu odmítají otevřít.

Není podstatné, čemu kdo věří, ale otevření se obrazové komunikaci a to pro lepší a rychlejší pochopení... S pomocí tohoto "jazyka" časem na této primitivní planetě vytvořím zcela novou a mnohem lepší civilizaci. Už se sám docela těším... 

Níže uvádím třetí část "abecedy". Je to v uvozovkách proto, že obrazová komunikace určená především pro duchovně zaměřené, nemá v podstatě žádná pravidla. Nevyužívá slov, má "jen" obrazy. Není to známý jazyk jako je třeba Esperanto či Latina nebo Angličtina a Němčina.

V každém případě obrazová komunikace je mnohem rychlejší a přesnější komunikací než v případě výše uvedených jazyků. Krásně se dá využívat při diskuzi například s mimozemskými tvory a tak dále.

Níže uvádím pouze přibližné vysvětlení jednotlivých obrazů - co si (přibližně) představit, když uvidíte následující - například:

1. Oko - schopnost nebo zájem (něco, někoho) vidět; vyzvání k tomu, abyste někoho či něco uviděli

2. Světlo z tmavých nebes - známka naděje, blížící se naděje

3. Dva vedle sebe sedící tygři bez známek konfliktu - mír; žádost o mír; klid popřípadě žádost o klid nebo také žádost o přátelství nebo vyjádření radosti nad současným stavem přátelství

4. Obraz knihy - vyjádření určité moudrosti či znalostí; vědomosti; studium; poučení se; nebo náznak lepší cesty či lepších způsobů (atd.)

5. Potřásající si dvoje ruce - snaha o vytvoření míru; snaha o pozdrav či vyjádření úcty k někomu (či něčemu) a podobně; (pro jiného to však může znamenat) šanci na další rozšíření svého viru (ať už jakéhokoliv) 

6. Plné slunce nad bezmračnou krajinou - radost; teplo domova; příjemné a hřejivé pocity; (pro jiného to ale může být) krajina neštěstí, protože má rád temnotu 

7. Temná bouřevládná mračna se silným deštěm - problémy, zloba, neštěstí; (ale pro jiného to naopak může znamenat) radost a silné potěšení právě kvůli jeho vnitřnímu nastavení (temnému zaměření)

Pokračování příště...

Máte nějaké otázky či připomínky ? Není problém. Níže u tohoto článku nebo v >>> Chatovací místnosti těchto stránek se můžete vyjádřit:

5 komentářů:

  1. Vzhledem k tomu, že lidé pro obrazy budou mít zřítkakdy stejné významy (díkybohu jsem docela odlišní jedinec od jedince), tak bys podobným "vynálezem" dosáhl pouze absolutní destrukce komunikace.
    Pokud bys ovšem nepoužíval univerzální jednosmyslové piktogramy (viz GUI, značky apod), což by zase komunikaci enormě prodloužilo, tudíž slova + písmo vs. obrazová komunikace -> over 9000 vs 0

    OdpovědětVymazat
  2. Nevím, jak kdo tomu rozumí, ale mně se zdá obrazové vyjádření poměrně srozumitelné. Vždyť různé příklady vidíme v mezinárodním měřítku leckde a jsou myslím srozumitelné. Myslím jejich význam. Vemte si drastický jednoduchý příklad: panáček nebo panenka na dveřích. Nebo emotikony. Pochopila jsem to správně, jak jsi to myslel?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jedná se o myšlenkově přenášené obrazy mezi více lidmi (v jedné sekundě) - je to něco podobného jako bys nahrála video se svými zážitky a teď to na dálku někomu přenesla do jeho mysli (všechny ty obrazy ve videu) = během sekundy dotyčný/á má dokonalý obraz o tom, co jsi zažila, mnohem lepší a rychlejší než kdybys to někomu vysvětlovala slovy.

      Vymazat