Můj názor na knihu The Secret (Tajemství): Příklady, které vás mohou velice rychle zavést až na psychiatrii

Zveřejněno: 14. 12. 2014 | Kategorie: Databáze knihAutor: Lukáš Přibyl, DDV

Zprávy: S tímto článkem souvisí i tyto informace:
Milí čtenáři,

z výše uvedeného odkazu jste se mohli dočíst především o mém doporučení, abyste výše i níže uvedenou knihu Tajemství nebrali příliš vážně. Knihu lze použít pouze (!) jako malý doplněk pro magickou praxi, nikoliv však jako jediný zdroj vaší praxe. Proč ? Pokud vám nestačí fakt, že se na základě informací z té knihy můžete velice rychle dostat až mezi těžké případy na psychiatrii, pak vám na konkrétních níže uvedených příkladech ukážu proč...

Kniha vám v podstatě říká "pevně celou svou bytostí věřte a buďte vnitřně úplně přesvědčeni, že již máte něco, co ve skutečnosti fakticky nemáte", následně přesvědčujete své stále více vybičované smysly o něčem, co nemáte a tak jinými slovy neděláte nic jiného než jen to, že bojujete vnitřně sami se sebou. Autorka Rhonda Byrne to tam vysvětluje velice přesvědčivě a s okrasnými prvky. Je to naoko pěkné dílo, ale pro mnohé až nebezpečné. Upřímně řečeno, také jsem to v minulosti zkoušel a právě proto vás varuji... neřiďte se podle rad uvedených v té knize Tajemství. Já jsem ještě včas takzvaně zabrzdil a poslechl své vnitřní Já a díky tomu jsem schopen vás varovat.

Příklady s mým vysvětlením:

1. Příklad: "Přivolání" svého nového auta

Představy zastánců knihy "Tajemství": Představte si, jak se vaše ruce a prsty obtáčí kolem volantu svého nového auta. Je to pro vás tak skutečné, že ani necítíte, že byste to auto potřebovali, protože vaše smysly vám "říkají", že to auto už vlastně máte. Ve vašem nitru si denně vytváříte silný pocit vedle vaší myšlenky. Cítíte se být přítomni v tomto svém novém autě. A to pravidelně tak moc, že podle filozofie knihy Tajemství by se vám tento "sen" měl stát co nejdříve skutečností.

A já říkám, že za pomoci výše uvedeného rozhodně ničeho nedosáhnete. Dosáhnete akorát vybičování svého nitra tím, jak sebe neustále přesvědčujete, že máte něco co fakticky stále nemáte. Výše uvedeného lze dosáhnout pouze (!) za předpokladu, že vedle toho máte mnohaletou magickou praxi. A i tak hodně záleží na tom, o jak náročný cíl se ve vašem případě jedná (jak náročný cíl chcete uskutečnit).

2. Příklad: "Přivolání" volného místa k parkování

Představy zastánců knihy "Tajemství": Jeden muž řekl, "lidé jsou vždy překvapení, jak zaparkovávám své auto. Tak parkuji od dob mého pochopení knihy Tajemství. Představoval jsem si své volné místo pro parkování přesně tam, kde jsem vždycky chtěl a téměř vždy tam opravdu "čekalo" na mě volné místo." doplnil muž. 

A já říkám, upřímně řečeno jako člověk duchovní jsem přesvědčen, že volné parkovací místo tam prostě "čekalo" jen náhodou. Navíc se nejedná o natolik složitou věc, na kterou by bylo zapotřebí nějakých vyšších sil.

3. Příklad: "Přivolání" šálku kávy

Představy zastánců knihy "Tajemství": S menšími cíli je možné dosáhnout svého a to mnohem rychleji a lépe. Jako v případě každodenního "přivolávání" šálku kávy.   

A já říkám... ano, ale ne bez mnohaleté magické praxe (= především posilováním své vlastní vůle). Výše uvedené je jen jakýmsi možným (ale nepovinným) doplňkem magické praxe.

4. Příklad: Přitahování "dobrých" situací a lidí

Představy zastánců knihy "Tajemství": V případě, že každý den začnete s dobrými myšlenkami a šťastnou náladou, tak celý zbytek každého dne budete přitahovat více situací a lidí s podobnými myšlenkami a náladou.

A já říkám... Opět jako dlouholetý duchovní mohu potvrdit, že se výše uvedené nedá zařídit takto jednoduchým způsobem. Vy ve skutečnosti nemůžete na 100% ani ze 75% ovlivnit koho přesně každý den potkáte a do jakých přesně situací vás každodenní "život zavede". To by opět šlo jen v případě, pokud byste nebyli závislí na zdrojích tohoto fyzického světa (= což znamená - pokud byste měli natolik velkou magickou sílu i pro fyzickou úroveň tohoto světa).

------------------

Jo ? Takže z výše uvedených příkladů je jasné, že samotnými pocity ani pouhou myšlenkou BEZ mnohaleté magické praxe (s výcvikem i pro fyzickou úroveň existence)... ničeho ve fyzickém světě v drtivé většině případů nedosáhnete. Naopak se velice rychle vnitřně vysílíte, své smysly dost hrubě vybičujete a to vše může vést až k delšímu pobytu na psychiatrické klinice či léčebně. 

Takže opatrně prosím vás... je to pro vaše dobro. Uděláte mnohem lépe, když se budete soustředit hlavně na to, co už ve svém životě máte (co si můžete obrazně řečeno teď hned "osahat").   

(pro zvětšení kliknout na obrázek)


Máte nějaké otázky či připomínky ? Není problém. Níže u tohoto článku nebo v >>> Chatovací místnosti těchto stránek se můžete vyjádřit:

4 komentáře:

  1. Na psychiatrii se dostaneš ani nevíš jak. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. takových lidí obzvlášť v Česku na psychiatrii bude přibývat ještě mnohem, mnohem víc

      Vymazat
  2. Já myslím, že na psychiatrii Tě může dovést kde co. Všechno začíná v Tvé hlavě.

    OdpovědětVymazat