Lidské chování během posledních dvaceti let - shrnutí a rozšíření

Zveřejněno: 17. 12. 2014 | Kategorie: Přemýšlení - Thinking | Autor: Lukáš Přibyl, DDV

Milí čtenáři,

v tomto článku si v krátkosti shrneme dosavadní myšlenky, názory, postoje použité v předešlých dílech tohoto zajímavého seriálu o lidském chování. K tomu všemu jsem ještě přidal jisté rozšíření. Pojďme k věci tedy...

Související články:
  1. Seriál o slušnosti na internetu: Část první: Slovo o "Vykání"
  2. Lidské chování: "Divadlo" v lidské společnosti 
  3. Lidské chování: Proč (hlavně) mladší generace tak často opouští svůj domov (i bez vidiny založení rodiny nové) 
  4. Lidské chování: Záměrné podceňování svých dovedností 
  5. Jen blázen a hlupák tvrdí, že mě skutečně zná...
  6. Slovo o mých příbuzných ze strany mého skutečného otce
  7. Neprofesionální chování učitelů (či profesorů chcete-li)  
  8. Psychologie: Psychická šikana: Jak nepřímo donutit druhého udělat to, co chcete, aby on udělal jako první (místo vás)
ad 1 V prvním bodě jsme se bavili ohledně "vykání" nejen v běžném, ale i v elektronickém světě internetu. Některým to šlo takzvaně "proti srsti", to je jejich věc, ale jsou zcela jistě tací, kdo by byli na mé straně. Faktem je, že zvyky běžné mimo svět internetu by se měly zavádět i ve světě samotného internetu. O tom tématu jsem dokonce napsal i článek o extrémním zabezpečení, což si můžete do podrobna přečíst zde <<<  

ad 2 V bodě druhém jsem dostatečně zdůraznil, že se mně (a jsem si jist, že ani jiným) nelíbí obrazně řečeno "falešně vrzající divadlo", které si s oblibou zahrává většina lidí ve společnosti této primitivní planety. Více se dočtete v uvedeném článku.

ad 3 Ve "trojce" jsem hodně zdůraznil, že mladí jsou často silně nevděční (ve vztahu ke svým rodičům) a protože nesnesou "cizí" názory a mimojiné se dost často celkově nesnesou se svými rodiči, tak to je mnohokrát důvodem, že mladí velice brzy opouští, jak se tak říká své "hnízdo". A to dokonce i s vidinou chudoby. 

ad 4 "Čtyřka" v podstatě poukazuje na problém mezi například kamarády, s tím že například jeden z nich toho druhého lidově řečeno oblbuje nebo místo odpovědi na důležité otázky prostě mlčí a/nebo se jen blbě vymlouvá. Bod čtyři tedy ukazuje na výraznou falešnost a nedůvěryhodnost ve společnosti.

ad 5 V bodě pátém dost dobře zdůrazňuji, že ten, kdo tvrdí o mně dosti zásadní věci (ve smyslu negativním) a "zná" mě jen z internetu, je to nejenže hlupák, ale navíc se dopouští pomluvy. O tom se vyjadřuji ještě níže... 

ad 6 V "šestce" jsem s chladnou hlavou ukázal na své příbuzné ze strany mého skutečného otce. Těmto lidem šlo vždy jen o jedinou věc... a to - abych já nedostal z dědictví po svém otci pokud možno nic, nebo jen směšné minimum. Se vůbec divím, že máme z poloviny stejnou krev.

ad 7 V sedmém bodě jsem se v krátkosti a s přehledem vyjádřil o dvou učitelkách. Jedna ze základní a druhá ze střední školy. Učitelka fyziky a chemie ze základní školy patrně neměla dořešené některé své vnitřní problémy a tak dopustila, aby její pocity se (někdy i výrazněji) promítaly do výuky. Druhým a posledním byla třídní učitelka paní Vlasta - no a řekněme si to o ní přímo... falešnost a zcela účelové jednání bylo jejím druhým já. Dá se říct, že se jí nedalo věřit ani "dobrý den".

ad 8 No a v "osmičce" se jedná především o mlčení například mezi partnery či nesmyslné vymlouvání se, což hlavně mezi manželi může způsobovat až vážné psychické problémy. Nebyl by to první ani poslední případ. "Krásný" příklad je vidět, když rozkliknete výše uvedený odkaz na článek osmý. 

-------------------------------

Jen bych ještě zmínil fakt, že za těch zhruba deset let, co aktivně pozoruji lidské chování a lidi vůbec, se ke mně opakovaně dostávaly informace o jistých lidech konkrétně z Vyškova, kteří mě za mými zády pomlouvali (tedy očerňovali mě). Tyto informace se mi pochopitelně dostávaly zpětně. Takže vím, že kořeny těchto věcí sahají až k počátkům mého dávného studia na Střední škole ve Vyškově. 

Pomluvy (= což je v dnešní době naprostá samozřejmost, ale je dobré na ně někdy upozornit) pozoruji dlouhodobě obzvlášť ve svém rodném městě Vyškov. Takže nejnovější pomluvy, o kterých jsem se před několika dny dověděl od mé mamky, nebyly pro mě překvapením a už vůbec ne nebezpečím. Z mé strany je to zde jenom takové drobné upozornění. Nemám potřebu psát o konkrétních lidech, kteří mě pomlouvali či pomlouvají. Taky co bych z těch primitivních lidí měl, že ? Nic.

Máte nějaké otázky či připomínky ? Není problém. Níže u tohoto článku nebo v >>> Chatovací místnosti těchto stránek se můžete vyjádřit:

3 komentáře:

  1. Předpokládal jsem že bydlíš u mámy.... jsi typický maminčin.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano držím se hesla "v jednotě je síla" a POZOR (!) nikoho nevyžírám, protože si vše potřebné platím ze svých peněz. :)

      Vymazat