Jak pohodlně "obejít" Obsedantně-kompulzivní poruchu

Zveřejněno: 20. 12. 2014 | Kategorie: OCD Obsedantně-kompulzivní porucha | Autor: Lukáš Přibyl, DDV

Milí čtenáři,

pod výše uvedeným přímým odkazem vedle nápisu "Kategorie" (výše) se můžete dočíst mnohé další zajímavosti týkající se léčby této silně nepříjemné nemoci. V tomto článku se připojuji k výše uvedenému a to tím, že poukážu přímo na jedno z mnoha dalších řešení OCD.

Já si myslím, že OCD se úplně (!) zbavit nedá, ale dá se zajistit, aby se s ní dalo přijatelně (!) žít. Abyste si mohli svůj život aspoň trochu užívat. 

Jeden z dalších mnou doporučovaných způsobů tedy je: držet se pouze toho, co už je, co si lidově řečeno můžete "osahat". Tedy co jste případně už vytvořili, co už prostě máte, co nepodléhá dalšímu plánování a úpravám. Na to je OCD "krátká", na tom si i v mém případě "vylámala zuby". 

To znamená, že se držíte hlavně své přítomnosti (tedy toho, co je v dané situaci pro vás nejzajímavější a nejpohodlnější). Proč ? No protože OCD vyloženě zneužívá toho, když se na něco upínáte a/nebo něco plánujete do budoucna. Tím neříkám, že nemáte mít plány nebo se na něco těšit. Jen zdůrazňuji, abyste se na to příliš neupínali, protože jinak se u mnoha z vás znovu objeví vliv OCD. A to rozhodně, jak víte, není nic příjemného. 

Vy, kteří nevíte, jak otravná OCD umí být... tak pro vaši představu dodávám, že byly doby, kdy bych (výměnou) raději měl břišní žlučníkové bolesti než nepříjemně vtíravou OCD. A musím zdůraznit, že zmíněnými břišními bolestmi jsem si už nejednou prošel.

Máte nějaké otázky či připomínky ? Není problém. Níže u tohoto článku nebo v >>> Chatovací místnosti těchto stránek se můžete vyjádřit:

5 komentářů:

  1. Určitě je to nemoc velice nepříjemná. A Tobě bude asi lépe, když se o boj s ní podělíš, než když ji budeš schovávat jako bubáka ve skříni.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejedná se o mně, ale o poskytnutí rady ostatním.

      Vymazat
    2. Tak to je dobrý počin. Myslím však, že to může pomoci i Tobě.

      Vymazat
    3. Jsem rád, že máš o mě takovou starost, ale já už jsem delší dobu ze hry. To znamená, že mě OCD už dávno nějak výrazně neobtěžuje. Ale ještě jednou díky :)

      Vymazat
    4. Však já vím, že už jsi nejhorší dobu nemoci snad překonal. Ale kdo se podělí o svou bolest, byť i třeba už je minulostí, uleví se mu. Dát to na papír, podělit se o své strasti před jinými, to je velká úleva, i když si to třeba ani neuvědomuje.

      Vymazat