Téma týdne: Staré zvyky

Zdá se, že doba jde kupředu rychleji než by bylo zdrávo. A něco na tom pravdy je, protože lidé nejenže se nechtějí ponaučit z chyb minulých, ale navíc vytváří chyby zcela nové.

Stále častěji obzvlášť mládež ráda mluví ve smyslu "staré zvyky jsou pryč - doba jde dopředu". Pravda, doba jde sice dopředu, ale to neznamená, že se změní celá. To bychom se potom "plácali" v tom stejném ne-li horším "bahně". 

Některé věci z lidských dějin jsou natolik hodnotné, že je lze brát s vážností i tisíce let ne-li po věčné časy. 

Jinými slovy - mnohé staré zvyky jsou možná pryč, ale lidé by si je u srdce měly hřát i nadále. Stůjte na ramenou vašich otců a ne na pouhé moderní technice současnosti.

Máte nějaké otázky či připomínky ? Není problém. Níže u tohoto článku se můžete vyjádřit: 

3 komentáře:

  1. Jen malá oprava, lidé měli, nikoliv měly. Jinak by mě zajímalo, co z těch starých zvyků bys zachoval a co bys naopak nejvíc chtěl změnit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takových věcí by bylo... nemá smysl to tady v komentech rozmazávat (konec konců stačí se rozhlédnout například po mých knihách co jsou volně zde ke stažení - viz horní menu těchto stránek)

      Vymazat
  2. Doba jde rychleji, než je zdrávo. S tím souhlasím. Dnes se něco vymyslí, aby se brzy ztratilo v množství dalších. Pak nemá nic sílu.

    OdpovědětVymazat