Přemýšlení: Strach - je nejmocnější zbraní

Zpráva: S tímto článkem souvisí i tyto informace >>> Velká kniha čisté Temnoty - Bible Temnoty (listopad 2014, Czech only)

Milí čtenáři,

mnoho z vás se dnes a denně setkáváte s projevy temných skutků v různých odstínech. To je pravda, ale zdaleka ne tolik z vás již poznalo, jaké jsou projevy té nejhlubší a nejstrašlivější Temnoty. Proto ji píši s velkým písmenem na začátku slova...úcta by vás měla doprovázet při těch slovech a pokud ne, pokud ne - jste buď hloupí a/nebo blázniví. A věřím, že ani jedno u mnoha z vás není vyloučeno. Ať tak či onak, přináším nové s tím související zprávy.

Strach - je tou nejmocnější zbraní a dovoluji si zde tvrdit, že i nadčasovou. Vládne vždy a všude ten, kdo je schopen kolem sebe v dané situaci šířit silnější strach. Máte na to, být ve svému nitru takhle strašliví ? Máte na to v sobě probudit ty nejtemnější činy všech dob i míst ? Většině z vás zcela jistě ne.

Strach má jednu výraznou výhodu a tak se velice dobře obejde i bez ostatních výhod. Když už se někdo nechá zastrašit, v tom momentě je zpravidla jakýkoliv spor ukončen a to ještě dříve než by vlastně začal (což nás dostává vlastně ke slovu, že se vlastně o konflikt v pravém smyslu nejedná neboť na takovou hádku či bitku musí být nejméně dva). Čili ukončil sotva vznikající konflikt ten, kdo ustoupil, tedy kdo nabyl v sobě většího strachu a tak nechce riskovat boj nebo v případě států válku.

Ať tak či onak... strach je nedílnou součástí nás všech, to je bez diskuzí. Ale dá se samozřejmě naučit řekněme jakési "izolaci strach" v sobě (ano... jde to). Ale vy máte níže prostor pro případné seznámení nás všech, s jakým odstínem strachu jste se ve svých životech osobně setkali.

S přáním pěkného dne

Lukáš Přibyl

Máte nějaké otázky či připomínky ? Není problém. Níže u tohoto článku nebo v Chatovací místnosti těchto stránek <<< se můžete vyjádřit:

8 komentářů:

  1. Ano strach je v nás všech, vyhnat se nedá, je třeba ho přijmout a osvobodit, potom je neškodný a stává se přítelem, určitě víš jak je to myšleno, aspoň doufám, sám víš, že pravdu vysvětlit nelze, ta se musí pochopit a někdy musíš jít až za hranici své mysli :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jistě... proto vždycky říkávám, že jisté věci nelze vysvětlit slovy, ale pouhými obrazy (takzvaná "obrazová komunikace" je výrazně rychlejší a přesnější než spoléhání se pouze na slova) - takže ti rozumím velice dobře.

      Vymazat
  2. Krásné a hluboké zamyšlení na téma strach. Četla jsem na blogu hezkou definici: Nemít strach, to není nemít strach ze tmy. Ale bát se jí a přesto nemít strach do ní vkročit.

    OdpovědětVymazat
  3. Modrý člověk neustoupí ze strachu, ale proto, že se na věc dívá z nadhledu a nechce ztrácet svůj drahocený čas s člověkem, který není schopen jeho námitky nebo důkazy přijmout a pochopit.

    OdpovědětVymazat
  4. Myslím si, že největší strach, který lidi trápí, je nejistá existence a obavy z budoucnosti. Když nemám na nájem, nemůžu si nic dovolit, mám starosti, abych se vůbec najedl, tam ani žádný psycholog nepomůže.

    OdpovědětVymazat
  5. Souhlasím, strach je mocná zbraň. Dovede útočit jak na druhého, tak na sebe samého.

    OdpovědětVymazat