Přemýšlení: Můj návrh, jak vykoupit tento stát

Zpráva: S tímto článkem souvisí i tyto informace:
Jistě jste už dávno všichni slyšeli zprávy o tom, jak konkrétně náš Český stát se během uplynulých 25 roků zadlužil. Jeho přibližný dluh k dnešku dosahuje neuvěřitelné částky zhruba dvou bilionů (= necelé dva tisíce miliard) českých korun a stále každou vteřinou rychle narůstá.

Politika stejně jako celková úroveň tohoto státu jde lidově řečeno "od desíti k pěti". Zoufalé časy vyžadují zoufalá řešení a právě teď přichází jejich čas.

Proto přicházím s následujícím řešením (ve dvou bodech):

- NEvolit politické strany, ale pouze konkrétní politické jedince (je to výrazně rychlejší a navíc průhledné)

- prodej Českých korunovačních klenotů za částku nejméně čtyř bilionů (= čtyř tisíc miliard) českých korun ve zlatě (= nejen k zaplacení obrovského dluhu dvou bilionů korun, ale navíc by Česko bylo v "plusu" celkově další dva tisíce miliard = dva biliony korun českých navíc)

Musely by se však dodržet oba dva výše uvedené body.

Jsem si jist, že by většina občanů tohoto státu byla za takové řešení ještě velice ráda. Ovšem pokud by nebyl dodržen bod číslo jedna, byl by jakýkoliv prodej takto hodnotných klenotů zbytečný (= opět by se takové bohatství rozkradlo).

Máte nějaké otázky či připomínky ? Není problém. Níže u tohoto článku se můžete vyjádřit:

5 komentářů:

  1. Ty klenoty by se mohly prodat jedině Vatikánu, ten na to má a navíc by tam byly uschované a nikomu by je neprodali.. To je jen taková ekonomická úvaha, neovlivněná vírou. A peníze by byly přísně zúčtovatelné. Banka by musela být státní, nikoliv cizí nebo soukromá, vytvořen fond, ze kterého by ly uhrazeny především dluhy, u ktertých je velké penále z nezaplacených úroků a v žádném případě by do toho nebyl míchán rozpočet, ale zajištěny investice do podniků, které by zaměstnaly lidi. Chiméra, že?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych to až tak nekomplikoval. Stačí se řídit dle toho co jsem výše v článku napsal já a to bohatě stačí.

      Vymazat
  2. Kdo by kupoval tretky v hodnotě max 100 mega za 4 bilióny?!

    OdpovědětVymazat
  3. co třeba ten, kdo si potrpí na historickou hodnotu ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A kdo si potrpí na historickou hodnotu a má 4 bilióny? Takové jmění na rozmarnost nemá ani Bill Gates. Státy mají své rozpočty využité naknap a Aštar Šeran neuznává prachy. Kdo tedy?
      Dr.DV. Ondra ...

      Vymazat