Přemýšlení: Co je pravé vzdělání...

Mnozí lidé si myslí, že jediným ukazatelem vzdělání je získané potvrzení při ukoneční studia v rámci učilišť nebo středních či vysokých škol. A to i přesto, že je obzvlášť v dnešní době známo, jak lze falšovat například maturitu či vysokoškolský diplom (a mnohdy docela přesvědčivě, o čemž svědčí nejedny důkazy). Zcela jistě bychom mohli najít nějakou policejní zprávu o výše uvedeném (jestliže by byla veřejnosti k nahlédnutí).

Pravda je... že vzdělání v tom pravém slova smyslu se nedá koupit a ani druhým člověkem udělit. A v rámci duchovního studia to platí dvojnásob. Tedy "obrázek" o svém pravém vzdělání v rámci například duchovních věcí si může udělat jen ten, koho se dané hodnocení týká. 

Pokud bych například já jako duchovní člověk si vymýšlel "pohádky" před společností o svém pravém vzdělání, byl bych jen sám proti sobě a nic bych tím vůbec nezískal. To my všichni duchovní moc dobře víme, a proto si duchovní tituly můžu například já stejně jako ostatní udělovat sám bez diskuzí s ostatními lidmi.

Na rozdíl od materialistů, by žádný duchovní neměl nic z toho, kdyby si falšoval úroveň svého vzdělání před společností. To si musí zvážit každý sám ve svém nitru.

Na straně druhé materialisté důvod falšovat své maturity či diplomy rozhodně mají - proč ? - no přece (většinou !) kvůli lpění na penězích a vlivu, kterých s vyšším vzděláním zpravidla mají výrazně více. A právě to jsou věci, které pro duchovního člověka nejsou důležité (nebo zdaleka ne tak, jak moc důležité jsou pro materialistického člověka). 

Máte nějaké otázky či připomínky ? Není problém. Níže u tohoto článku se můžete vyjádřit:

4 komentáře:

  1. Nevím, mé dojmy z tvého článku jsou rozporuplné. Píšeš skvěle, to se ti musí nechat. Falšování diplomu je nesmyslné a protizákonné a stejně by se na to dřív nebo později přišlo, takže bych se o to osobně ani nepokoušela. Co se mi ovšem nelíbí je ta tvá kritika materiálního světa. Ano, jsi duchovní, tak to asi vidíš jinak, ale dnes člověk bez práce... jaké má šance ve světě? Žít z dávek, nebo pravděpodobněji na ulici. On je rozdíl v materiálním světě jako přežitku společnosti a ve snaze udržet si aspoň základní životní úroveň.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vítej,

      udržet si základní životní úroveň ještě neznamená, že jsi automaticky materialista. I duchovní musí na tomto světě nějak žít a přesto to neznamená, že by se z něj stal automaticky materialista. :)

      A díky za pochvalu.

      Vymazat
  2. Bohužel i v dnešní době platí, že kdo nemá školy, není nic! Znám lidi, kteří z nějakého důvodu nemají ani dokončenou střední školu, ale přesto jim to daleko lépe a víc myslí než těm co mají papír, že jsou vysokoškoláci. Na lidi bez vzdělání je pořád shlíženo s pomalu odporem, přesto, že jsou chytřejší než ti titulovaní (samozřejmě jen někteří). Falšování diplomů - nejen mezi normálními lidmi, ale i lidmi VIP, to není nic neobvyklého, kdo na to má a zaplatí si to, je už jeho věc zda se skutečně cítí na to vystupovat jako ti co školy mají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A právě to bude změněno s příchodem nové vlády Nového Olympu. A ta dřív či později prostě přijde.

      Vymazat