Orákulum: Žij dnes, bojuj zítra

Milí čtenáři,

někomu by se mohlo zdát, že naše dnešní téma vás vybízí ke slabošství. Opak je však pravdou. Není totiž moudrý ten, kdo si za každou cenu snaží vybojovat vítězství (a to ať už v jakékoliv situaci). Naopak takový jedinec bude s největší pravděpodobností litovat. Nemusí tomu tak být vždy, ale z životů našich otců a dědů je ověřeno, že lepší je, co popisuji níže. 

Proč o tak samozřejmém tématu píši ? No protože se mnoho z vás podle toho neřídí. Tak snadné to je.

Ne nadarmo se říkává "moudřejší ustoupí". V našem případě ale jde o fakt, že se můžete v životě dostat do situace, kdy prostě pro zvýšení své šance na úspěch musíte dočasně ustoupit a jakoby se "prohlásit za poraženého". To proto, abyste (obrazně řečeno) druhý den mohli začít bojovat od začátku a navíc ještě odpočatí. Tak máte mnohem větší šanci na své vítězství.

A vůbec nejdůležitější je fakt, že společně s výše uvedeným nasměrujte svého nepřítele směrem ke svému "bojišti". Díky tomu budete bojovat v době, kdy Vy chcete, navíc odpočatí a na Vašem poli místo "bitevního pole" Vašeho protivníka. To je způsob, který se už mnohokrát ukázal býti korektním.

Takže vždy říkávám "bojuj, když je to nejvýhodnější pro tebe". 

S přáním pěkného dne,

Lukáš Přibyl
doktor duchovních věd

Máte nějaké otázky či připomínky ? Není problém. Níže u tohoto článku nebo v >>> Chatovací místnosti těchto stránek se můžete vyjádřit:

4 komentáře:

  1. Chybí mi nějaký příklad ze života. Marně totiž přemýšlím, kdy jsem za něco bojovala tak, že jsem si musela vzít čas na odpočinutí. Nějak spíš dám na domluvu a najití společného řešení. Boje nemám ráda, ať ty slovní, nebo ty, kde teče krev...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Vás,

      patrně jste se zatím ještě nedostala do tak náročné životní situace. Například ale já ano. Například s lidmi na internetu, ale i mimo síť. Ale u mě je to tím, že jsem duchovní a tak se dostávám do jiných situací než Vy.

      Boje nemá rád téměř nikdo, to je jasné, ale přesto přese všechno život sám je boj.

      S pozdravm, Lukáš

      Vymazat
  2. Slovo boj nemám ráda. Myslím, že lepší řešení je dohoda. Při boji je vždy alespoň jeden poražený. Ne-li oba.

    OdpovědětVymazat
  3. Protože jsou lidé na internetu často anonymní, dovolí si na člověka víc, než když je to z očí do očí. S tím mám taky špatné zkušenosti.

    OdpovědětVymazat