Orákulum: Den 17. listopad: Lidem chybí základní úcta přinejmenším alespoň k demokratickému řádu

Vážení návštěvníci Věku šestého,

dostaly se ke mně velice nemilé informace o chování mnoha lidí během tohoto vzpomínkového dne. Nejdříve než se k tomu vyjádřím, shrňme si v krátkosti, co se vlastně dnes nemilého stalo:

- silné demonstrace proti prezidentu Miloši Zemanovi
- v Brně i v Praze na hlavu státu agresivně křičeli a házeli věcmi a snažili se jej "vypískat" takzvaně červenou kartou
- nepřijatelná celková agresivita v ulicích některých velkých měst

Podívejte se... výše uvedené jednání občanů ČR je v demokratickém státě naprosto, ale naprosto nepřijatelné ! Ano ?! Kdyby to záleželo na mně (a ono jednoho dne to záležet na mně bude) tak v takovém případě by si podobnou agresivitu dotyční dovolili jen jednou a věřte mi, když říkám, že vážně naposled. Okamžitě bych vyslal "natvrdo" těžkooděnce a ti by je hned na místě srovnali (zcela jistě zákonnými prostředky).

Řeknu vám to asi tak. Jistěže nemusíte souhlasit s demokraticky zvolenou hlavou státu (stejně jako i s jednáním jiných politiků), ale BUDETE takové lidi mít alespoň v základní lidské úctě, dokud se nedopustí dokazatelně porušení zákona a neodsoudí je za to soud. Do té doby je budete mít alespoň v základní lidské úctě (když už to prokazatelně dlouhodobě neumíte mezi sebou) a pokud ne... pokud ne - tak si opravdu nepřejte ten Den D, až budu u moci Já. Ano, ti, kterých by se to pochopitelně týkalo, by bezpochyby litovali dne, kdy se narodili (čili například ti, kdo dnes tak agresivně demonstrovali). 

Pan prezident Miloš Zeman zde je přibližně dva roky hlavou státu ČR a dokud tomu tak bude, lidé by jej měli mít v jisté úctě. TO, že se to v dnešní době příliš nenosí, je naprosto nepřijatelné a to ani v žádném jiném demokratickém státě. Právě protože se jedná o demokraticky zvoleného prezidenta, právě proto by měli ostatní bez pardonu "držet huby" a nebýt agresivní vůči demokratickému řádu tohoto státu. Ano takoví agresoři dnes jistým způsobem napadali demokracii a proto by dle mého názoru měli za to "zaplatit" (například "tučnou" pokutou a pár dny ve vězení) - ono by je to hned "přešlo".

Takový je můj názor a jak se tak říkává "přes to vlak nejede dál".

Děkuji za váš čas a mějte se pěkně.

Máte nějaké otázky či připomínky ? Není problém. Níže u tohoto článku se můžete vyjádřit: 

15 komentářů:

  1. Pravda, že někde se to mírně přepísklo (házet věci rozhodně neměli a když už jsme u toho, mohli nechat mluvit organizátory a klidně i Miloška a až potom ho vypískat), ale jinak je to naprosto v pořádku - máme demokracii a velký počet lidí není spokojený - můžou si vypískat koho chtějí. Jinak úctu k Miloškovi? Za co? Za to, že nám dělá ostudu? To je jako kdybych projevoval úctu tobě za to, že si neumíš ani udržet práci...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. (směju se až se za břicho popadám) :D :D fakt, že jo hele

      Vymazat
    2. nic jiného ani nezmůžeš ;)

      Vymazat
  2. To jsem zaregistrovala v televizi, to je mazec :D

    OdpovědětVymazat
  3. Chceš za každou cenu svým článkem provokovat? :D Já v tom průvodu na Hrad byl a nikdo se nechoval agresivně. Byla to spíš taková lidová veselice. Tak miluješ Miloška jo? Ty máš opravdu divnej vkus. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak pavle, přesně tak :D

      Vymazat
  4. Mezi hodnoty demokratického státu patří třeba i právo svobodně říct svůj názor... Naopak jsem za to, aby lidé chodili mnohem více do ulic a mnohem více dávali najevo, že takto se vést stát nemá (a teď rozhodně nemám na mysli jen činnost prezidenta). Pokud budou lidi nadávat jen v hospodách, nikdy se nic nezmění. Politici by se měli bát názoru lidí!

    (nevím jestli je Tvůj článek pouhý troll, jsou tam náznaky, že by mohl být..)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nope, myslí to naprosto vážně...

      Vymazat
    2. Pro "Kika": jistě, ale i demokracie má své hranice. Čili to o čem mluviš je už protizákonné. Politici se mají bát názorů voličů pouze v době voleb. Jinak už by se jednalo a agresivitu a napadání demokratického řádu jakéhokoliv státu.

      Vymazat
  5. Demokracie je i v tom, že když se voličům někdo po volbách nelíbí, mohou i změnit názor a říci mu to aspoň takto, když s nimi odmítá komunikovat a dělá co se mu zlíbí.
    Jinak ti gratuluji za to třetí vydání.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nesouhlasím s tebou tak úplně - souhlasil bych jedině tehdy, pokud by své názory na politiky lidé vyjadřovali PLNĚ v souladu se zákony. Zatím se lidé projevují silně DRZE, sprostě a jak se tak říkává "na přes držku". Proto říkám, že takové vyjadřování názorů je protizákonné a mile-rád zopakuji že takoví "vyjadřovači názorů" jsou již "na přes držku".

      A co se týká tvé gratulace směrem ke mně - pokud máš na mysli mou Olympskou bibli (třetí vydání) - pak jedině děkuji :)

      Vymazat
  6. Podle tebe se lidé projevují DRZE, když mají jiný názor, než ty...

    OdpovědětVymazat
  7. Tak hele....jedna věc je červená karta na Národní třídě, proti čemuž nelze mít nic, jiná už je házení vajec a vyřvávání na odkrývání pamětní desky na Albertově za přítomnosti 5 dalších prezidentů. Když jsem viděla, jak lidi pískali a řvali, zatímco se tam jiní lidi než Miloš snažili mluvit, bylo mi z toho špatně. To jsme to dopracovali, že se pak někdo nemůže vyjádřit. Z toho jsem byla fakt totálně zhnusená, protože prostě se mělo jednat o uctění památky. Pro mě je to důležitý svátek, a zdaleka ne jen kvůli 17.11.1989, a za to, co moji spoluobčané předvedli na Albertově se stydím. Nezastávám se tady našeho prezidenta, ani neříkám, že lidi nemají demonstrovat. Naopak, mají, ale jsou události, kdy se to obrátí jen proti nám. Udělali jsme takhle ze sebe zase jen křupany.

    A Lukáši...kdybych tě neznala x let, tak si myslím, že ty těžkooděnce nemůžeš myslet vážně. Víš co? Možná ta tvoje vize státu je demokratická (i když já nevím, plánuješ vůbec volby?), ale rozhodně ne liberální.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jistě, máte nějaký svůj postoj k celé té věci a nejde nic jiného než to prostě respektovat. Pokud nemáte už nic jiného, poprosil bych vás pro příště vystupovat pod vaším skutečným jménem a ne vystupovat anonymně. Přeci jen to o vás něco (méně pěkného) napovídá.

      Vymazat
    2. Nevypovídá to vůbec nic. Pokud ty k tomu nic nemáš, pro příště na to nemusíš reagovat.

      Vymazat