Film: Děsivá "reality-show" z filmu Saw

Jsem si jist, že alespoň většina z vás jste si všimla existence takového snímku. Doposud bylo natočeno sedm částí. V každé se děj točí především okolo jednoho podivného bohatého ale očividně narušeného starce, jehož život visí na vlásku. A právě proto nemá strach, si s lidmi začít "takovou hru"... navíc se vyžíval v tom, jak hráči stáli tváří v tvář své smrti.

Jeho smyslem bylo "ponaučit" nepotrestané zločince, tedy lidi, kteří jsou před zákonem zatím ještě chráněni. Obzvláště takovéto lidi si tento stařec vybíral. Nepracoval však úplně sám, a proto jeho zvrácená reality-show pokračuje i po jeho smrti.

Jeho způsoby "ponaučení" špatných lidí, se však podobaly dávnému soudu čarodějnic = hodili je do rybníka a když čarodějnice nevyplavala na hladinu, byla zproštěna viny, jestliže však vyplavala na hladinu, zabili ji = ať tak či onak, zemřela v každém případě. Je tu víc než jasná podobnost a sice...

A stejně tak jako v případě soudu čarodějnic, i v případě vražedného starce z filmu Saw se museli účastníci hry snažit být chytřejší a naučit způsobům jak obejít tuto jeho zvrácenou "hru". Většině z nich se to však nepodařilo vůbec a zemřeli v krvi a "neskutečných mukách". 

Když už zdálo, že jednu zkoušku mají za sebou, objevila se záhy druhá, ještě horší. Ostatní záviděli těm, co byli zabiti dříve a rychleji. Brutalita na sebe nenechala dlouho čekat a vyjádřit jejich utrpení slovy by bylo asi nad možnosti tohoto článku.

Brutálně zvrácená hra z filmu Saw by se mnohým samozvaným soudcům dneška pravděpodobně líbila, ale jen do té doby, než by se stali hráči oni sami. Smyslem hry nebylo, aby hráči odešli ve zdraví, ale jejich případné vítězství spočívalo v takzvaně menším zlu. A sice nejenže museli přihlížet v slzách a proudech krve smrti ostatních spoluhráčů, ale navíc museli obětovat i část ze svého fyzického těla. O psychické újmě ani nemluvě. A tak i jejich život po "vítězství" vysel na vlásku...

Více na těchto stránkách http://www.csfd.cz/film/173957-saw-hra-o-preziti/

Máte nějaké otázky či připomínky ? Není problém. Níže u tohoto článku se můžete vyjádřit: 

Žádné komentáře:

Okomentovat