Přemýšlení: Rostlinná a masitá strava

Rostlinná či masitá strava... tolik skloňované téma ? Podobně jako být či nebýt ? Faktem je, že jsou si v této věci opravdu podobné. Ale teď vážně. Než přistoupím k mému osobnímu názoru, řekl bych, že svět je v této záležitosti rozdělen až na tři "tábory". Proč ? Ve skutečnosti se totiž nejedná jen o výše zmíněnou rostlinnou a masitou stravu, ale někteří jdou ještě hlouběji. 

Někteří jsou sice vegetariáni, ale to neznamená, že žádné produkty říše živočišné by nikdy nesnědli. Jde o to, že nejí maso, ale ostatní produkty té říše jedí. Ale opět jen někteří.

Pak je tu právě ta třetí skupina lidí a ti jedí výhradně produkty čisté rostlinné říše. Tedy v žádném případě nic z té živočišné. 

Takže máme vlastně tři strany... na jedné zarytí požírači stravy čistě z říše rostlinné, pak jsou tu všežravci a na straně třetí máme lidi, co jsou někde mezi tím (což jsou standardní vegetariáni), 

No a konečně se dostáváme k mému osobnímu názoru...

Já sám za sebe jsem plně přesvědčen, že by si svůj jídelníček každý měl dělat rozmanitý a rozhodně by se neměl omezovat jen na rostlinnou či živočišnou stravu. Mělo by se to čas od času střídat.

Někteří tvrdí, že živočišná strava vnáší řekněme jakési komplikace v rámci duchovního pokroku. A já říkám, že když se to s ničím nepřehání, pak není důvod k jakýmkoliv obavám. Každý tedy může jíst v podstatě cokoliv, pokud se tím lidově řečeno vyloženě dlouhodobě nepřežírá.

Využijete boční menu ?

1 komentář:

  1. Óóó, to bylo tak duchaplné! Modlím se k tobě kolego božulíne, abys napsal více takových článků (ale ty se zase na oplátku musíš modlit ke mě, jelikož máme stejný titul, který vyžaduje kolegialitu modlení).
    Dr.DV Ondra ...

    OdpovědětVymazat