Orákulum: Volby (nejen) v roce 2014 a systém, který by měl být změněn


Milí čtenáři,

dospěli jsme vy i já opět do bodu, kdy jak všichni víme, dochází k dalšímu demokratickému výběru zástupců lidu. V následujících řádcích si dovoluji vyjádřit svůj názor, postoj k celé té věci. Myslím si totiž, že současné nastavení demokracie konkrétně v ČR není tak úplně v souladu s vlastní podstatou myšlenky vlády lidu.

Já si myslím, že současný byť stále ještě demokratický řád žel nahrává nemalou měrou spíše nežádoucím politickým aktivitám. A pak se lidé "plácají" neustále v tom "stejném bahně".

Sám za sebe říkám, že ať už do poslanecké sněmovny či senátu nebo do zastupitelstev by měli být voleni zástupci lidu NE na základě té či oné politické strany, ale čistě jen jako individuální osobnosti. Navíc jsem pro to, aby zvolení poslanci či senátoři (atd.) se při hlasování řídili čistě sami svým vlastním úsudkem a nehleděli na zájmy jejich politické strany.

Za pomoci výše uvedeného by se zajistilo, že vliv politických stran na své poslance (a podobně) by zcela vymizel a vliv jednotlivců by se tím velice posílil a hlavně zpřehlednil. Teprve v takovém případě by "obyčejný" člověk (jakožto volič) měl skutečný přehled o lidech, které volil a jejich skutcích. 

V současné době je systém nastaven tak, aby zmátl většinu voličů a následně takoví lidé ztrácí přehled o skutcích jednotlivých konkrétních politicích. A tak se stává, že jsou voleni například do senátu či poslanecké sněmovny naprosto nežádoucí a nevhodní lidé. Stává se z toho všeho nakonec pouhá "hra", což je nepřijatelné. 

Jakmile bude vládnout Nejvyšší rada Nového Olympu i nad celou planetou Země, budou změny velice rychlé. Čili budou provedeny do jednoho pozemského roku ode dne převedení veškeré moci na olympskou radu.  

Máte-li nějaké otázky či připomínky, zadávejte je buď tady pod článkem nebo v části Chat v rámci bočního menu těchto stránek.

S přáním pěkného dne,

Dr.DV Lukáš Přibyl

2 komentáře:

  1. Tak a máme odvoleno a uvidíme co odnich budeme očekávat. Vůbec bych nemusela mít ty Pražáky, ale spíš ty lidi od nás co si myslím, že to umějí více..... Každý něco slibuje a né vždy to dodrží.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechci být "špatným prorokem", ale asi tuším to "co od nich budeme očekávat" :D

      Vymazat