Orákulum: Přibližná předpověď budoucnosti od doktora Přibyla - část první

Zpráva: Uvedený příběh je přibližnou konstrukcí možných budoucích událostí.

"Píše se rok 2023" polkl jsem naprázdno "a já konečně mohu dostát svým závazkům", šeptám si při pohledu z okna svého městského bytu. "Svým slibům, které jsem kdysi lidem tak přísahal", pomyslel jsem si nahlas. "Někteří se smáli, jiní jen nevěřícně kroutili hlavou. Ať tak či onak", pomalu pokračuji, "teď nebo nikdy" a s přísnějším pohledem se mé oči zmenšily.

Brno, Česká republika, rok 2023, současnost

Všechny hlavní orgány společnosti Věku šestého už byly dávno ustanoveny. Někteří lidé si raději zvolili výhody čistého občanství v rámci nového věku, což upřednostnili na rozdíl od ostatních, kteří se již brzy stanou méněcennými občany. Po letech je už tedy možné přistoupit k fázi dvě...

Vesnice kdesi v okolí Brna

Jeden z duchovních vědců mě ujistil, že zařízení je připraveno. Jeho jádro založeno na duchovních principech je sto schopno svého účelu. Někteří by raději slyšeli slovo zbraň, ale ona to tak úplně zbraň není... záleží na tom, do jak velké míry se přístroj používá.

O několik hodin později jsem osobně uvedl zařízení do stavu aktivního. Všichni, jeden po druhém začali upadat k zemi. Ale života úplně zbaveni nebyli, neboť jejich dech dále přetrvával. Jen naši členové byli před tím vlivem chráněni... tedy všichni, kdo využili volby přidat se k vládě Nového Olympu.

Zařízení nám dalo dosti času na to, aby naši bojovníci převzali všechna strategická místa na této planetě pod svou kontrolu.

Jakmile dali signál nejvyšším orgánům, že se lidé začínají pomalu ale jistě probouzet, členové Nejvyšší rady i Nejvyššího soudu Nového Olympu se vydali směrem k největším městům světa. Šířit tam své slovo. "Občané" zvýšil hlas jeden z nich "všechny státy světa jsou od tohoto dne pod nadvládou Nejvyšší rady Nového Olympu" odmlčel se a zakašlal, když zdůrazněně pravil "nyní jste všichni občané jednoho státu pod názvem Světová unie" a bylo chvíli ticho.

Po krátké odmlce se několik z nich začalo bouřit "co to je za blbost ?" s agresivním nádechem jeden z nich zařval "si děláte prdel ne ?" snažil se dostat přes barikádu tvořenou desítkami našich bojovníků.

Pokračování příště...

2 komentáře:

  1. Dobré, ještě abychom se vyhnuli meteorům a Arabákům a dožili se ve zdraví roku 2013. :D

    OdpovědětVymazat