Film podle skutečné události: Perfect sisters (2014) i s video-ukázkou

Milí čtenáři,

co se týká filmové tvorby se specializuji hlavně na horory (přestože film níže není tak úplně horor) a právě díky různým stránkám jsem se dostal až k tomuto snímku, kde si pěkně zahrály Abigail Breslin a Georgie Henley. Na mě opravdu velice zapůsobily. A i když někteří zařazují film "Perfect sisters" do třídy hororů, já bych řekl, že je to spíše krimi-drama než horor. 

Než se pustím dál, podívejme se na velice kvalitní ukázku, kterou jsem našel na síti YouTube:



Když to vezmu lidově, tak celý snímek se točí okolo dvou nespokojených mladých sester (Abigail Breslin a Georgie Henley), které jsou čím dál tím méně spokojené, čím více jejich matka pije alkohol. Navíc díky tomu mění často zaměstnání a také bydliště, s čímž souvisí i častá změna školy pro její dcery. 

Film nás zavádí k začátku vyhrocené situace, do posledního bydliště před takzvaným "Dnem D". Jejich matka skutečně dosti dlouhou dobu zvládala nepít alkohol, ale jakmile se po delší době objevily zásadní pracovní problémy, opět začala pít, s čímž souvisí i její následné propuštění... a upadnutí jejích dcer do téměř beznaděje.

Díky výše uvedenému si jejich matka našla dalšího přítele (s právnickým vzděláním), jenže ten se po krátké době ukázal jako velice agresivní a dokonce nepříjemně osahával jednu ze sester.

To vygradovalo až k nápadu, kdy dvě dcery se svou partičkou vymýšlely jak v podstatě zabít svou matku (ale tak aby policie její smrt vnímala jako nehodu). Jejich kamarádíčci si zprvu mysleli, že se jedná jen o teoretické "vtipkování" mladých holek (tedy jakýsi černý humor, který neměl nikomu skutečně ublížit).

Tato zprvu fantazie se jim skutečně podařila dovést až ke zdárnému konci, a zhruba druhá polovina filmu divákovi ukazuje, že emoce v jedné ze sester byly natolik silné, že se prostě prořekla (nejdříve jednou), což vedlo k podezření a následnému nasazení u toho stejného člověka odposlouchávacího zařízení s pomocí kterého, když došlo k dalšímu prořeknutí, tyto dvě mladé dívky policie okamžitě zadržela.

Následně se vyšetřovalo kdo a proč byl do celé problematiky zapojen a celý závěr byl vyplněn ohromující dávkou emocí (velký smutek a hysterie). 

Stejně jako tamní soudce si i já myslím, že mnoho jiných dětí (či mládeže chcete-li) vyrůstá i v mnohem horších podmínkách než ty dvě a není to důvodem automaticky k vraždě matky či otce. Navíc ty dvě dcerky mohly počkat a za chvíli by díky plnoletosti si mohly žít své vlastní životy. 

Což samozřejmě nevyužily a následně dostaly ten nejvyšší možný trest a sice každá deset roků a navíc každá v jiné věznici (respektive polepšovně) s tím, že dalších "x let" měly od soudce nařízeno se vyloženě nestýkat. Což vedlo k až mrazivé hysterii a depresi.

Díky tomu, že je celý film natočený podle skutečné události, tím více je celá věc zarážející a smutná. Ale kdybych byl soudcem já, trest bych býval dal tentýž...

Využijete boční menu ?

1 komentář:

  1. Já horory ani krimi ani nic podobného moc nemusím. Ještě k tomu když jsou takové filmy natočené podle skutečností, proč se ale takové věci ději?....To je záhadou...

    OdpovědětVymazat