Tituly akademické, duchovní

Zveřejněno: říjen 2014 | Kategorie: Členové - Members | Autor: Lukáš Přibyl, DDV

Zpráva: S tímto článkem souvisí i tyto informace >>> Chcete skutečnou změnu v životě ? - Do you want real change in your life ? -a- >>>  Duchovně-psychologické poradenství (zdarma) - The Spiritually-psychological counseling (free) 

Milí čtenáři,

snad každý z vás jste již dávno seznámen se skutečností, hlásající, že úspěšné zakončení studia a to ať už na jakékoliv škole (tedy ZŠ, SŠ, SOŠ, SOU, VOŠ či VŠ) s sebou přináší i jisté závěrečné hodnocení. Tedy v případě úspěšného zakončení je řádně zaznamenáno na úřední listinu (jako například vysokoškolský diplom či maturitní vysvědčení). Šíří se tím jakési řekněme prvotní informace, které vás ještě před jakýmkoliv projevem do určité míry zvýhodňují (byť někoho více a jiného méně).

A stejně tak, jako už od dávných časů existují takzvaně "materialistické tituly" (například PhDr. nebo MUDr.), byly ustanoveny i následující tři, ale duchovní (od nejnižšího po nejvyšší):

Tituly akademické, duchovní:
(dříve před jménem; nyní se píší jen za jménem)

1. SDV (Student duchovních věd) (dříve označované jako St.DV)
2. MDV (Magistr duchovních věd) (dříve označované jako Mgr.DV)
3. DDV (Doktor duchovních věd - nejvyšší duchovní titul) (dříve označované jako Dr.DV)

Někteří jste v minulosti projevili zájem o mnou navrhovaná duchovní vyznamenání a tituly. Mohu vám říct, že takové tituly získáváte ve svém životě zcela automaticky. Jak to ? Na základě počtu skutečně "odpracovaných" let v oblasti duchovní teorie, popřípadě i praxe. Ten z vás, kdo se věnuje jen duchovní teorii, může získat maximálně jen titul "magistr duchovních věd" (MDV, píšící se za jménem) a jen ten, kdo se věnuje i duchovní praxi, může získat titul "doktor duchovních věd" (DDV, píšící se za jménem). 

Pokud se ptáte za jak dlouhou dobu ? A kdo uděluje tituly či vyznamenání ? 
Zde je v krátkosti takový přehled: 
  • titul "student duchovních věd" (SDV, píšící se za jménem) získáváte automaticky po "odpracování" alespoň dvou až čtyř roků v rámci duchovní teorie. 
  • titul "magistr duchovních věd" (MDV, píšící se za jménem) získáváte automaticky po "odpracování" nejméně pěti roků v oblasti teorie duchovních věd. 
  • titul "doktor duchovních věd" (DDV, píšící se za jménem) získáváte automaticky po "odpracování" nejméně deseti roků a v rámci toho musíte mít splněno nejméně pět roků duchovní praxe.
V případě duchovních získáváte tituly dle výše uvedeného a to zcela automaticky. Navíc nejde o  nějaké zvláštní výhody, ale jen o jakési zpřehlednění, kdo je (přibližně) na jaké duchovní úrovni. Lze říct, že je to rovněž i o jakémsi vašem svědomí před vámi samotnými ("narážím" na automatické získávání titulů). 

Nemělo by totiž žádný smysl, pokud by si například nějaký patnáctiletý chlapec dával ke svému jménu (výše zmíněný) doktorský titul DDV a to s žádnou "odpracovanou" duchovní teorií ani praxí (tím by opravdu takový chlapec žádné výhody nezískal). Totéž platí i pro kohokoliv dalšího, kdo by případně chtěl být například nějak zajímavý před okolní společností (bylo by mu to naprosto k ničemu). 

Jinými slovy neztrapňujte se už jen sami před sebou a dbejte poctivě výše uvedeného a to jak v oblasti duchovní praxe, tak i v rámci duchovní teorie. Uvídíte, že už jen díky tomu budete pak na sebe o to více hrdí. 

Máte nějaké otázky či připomínky ? Není problém. Níže u tohoto článku nebo v >>> Chatovací místnosti těchto stránek se můžete vyjádřit:

12 komentářů:

  1. To je bomba :D Ale na druhou stranu i docela smutné - muset si vymyslet titul...

    OdpovědětVymazat
  2. Já si na tituly moc nepotrpím, ale znal jsem jednoho "mystika", který titul neměl a tak aspoň si dával ing. Třeba by ten titul rád měl. Kolik to stojí?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenže je dost velkej rozdíl mezi duchovním a materialistickym titulem.

      :D ptáš se na cenu ano ?... to jsem raději přehlédl :D

      Vymazat
    2. Toto je nejvýhodnější titul - zcela zdarma! A to se vyplatí. Používám ho celé tři sekundy a můj život se nepopsatelně zlepšil! Prostě bomba. Žádné peníze, žádná energie, jen samý zisk!
      Dr.DV Ondra ...

      Vymazat
  3. Heh, a jak se to jako získá?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Léty práce v oboru duchovních věd.

      Vymazat
    2. A kdo a na základě čeho to jako určí? :D :D Lukáši...

      Vymazat
    3. to materialista jako jsi například Ty zcela jistě nikdy nepochopí :D :D

      Vymazat
    4. Ano! Materialisti to nepochopí! Dobře jsi to řekl, kolego Dr.DV!
      Dr.DV Ondra ...

      Vymazat
  4. No tak díky za odpověď :D Kolego Ondro, už máš ten povrchní a hloupý materiální titul Ing.?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasan. Ale takové tituly zvládne každý duchovní člověk mého Dr.DV formátu jak nic!
      Dr.DV Ondra ...

      Vymazat
    2. Máš štěstí, že ses dal včas na duchovní dráhu, neb až se Lukáš chopí vlády, bude mít každej s titulem jiným než z duchovních věd po srandě.

      Vymazat