Přemýšlení: Proč je tolik důležité drastické zpřísnění režimu na celosvětové síti


Milí čtenáři,

jak z výše uvedeného odkazu vidíte, můj postoj k celosvětové internetové síti je takový, že by se její zabezpečení mělo přinejmenším ve většině bodů výrazně ale opravdu výrazně zpřísnit. A právě skrze výše uvedený odkaz zjistíte jeden z mých návrhů... tedy jak konkrétně.

Teď však pojďme k věci, která vyplývá z nadpisu tohoto článku. Proč je to tak důležité ? 

Osobně si myslím, že vzhledem k přítomnosti například různých bankovních či jiných účtů na internetu vyžadujících velkou opatrnost, není zatím na internetu dosaženo přijatelné úrovně bezpečnosti. Ba dokonce není dosaženo takové úrovně bezpečnosti, jaká je v reálném světě mimo internet. A to by mělo být napraveno.

Naneštěstí mnozí z vás vnímáte mnou navržená doporučení příliš dramaticky a omezovačně. Řeknu vám to asi tak - "každá mince má dvě strany" nebo jinak řečeno "všechno má své klady a zápory". 

S tím vším bych zvýraznil že - "S větším množstvím volnosti, vzrůstá i kriminalita !" (= čím víc bude internet volnější, svobodnější, tím lépe se bude dařit zločincům). A jsem si jist, že kriminalitu na celosvětové síti ani já ani vy nechcete. 

S přáním pěkného dne,

Lukáš Přibyl

5 komentářů:

  1. dokud se dostanu na Facebook tak mi jsou nějaká další omezení fuk :-D :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D no hele... až tak negativně bych to neviděl :D

      Vymazat
  2. Zakažme lidem chodit ven! Každá mince má dvě strany - klesne kriminalita a tu přece nechci ani já, ani vy!

    OdpovědětVymazat
  3. Každý je tvůrce svého života - osudu, tak je to dáno a ne jinak :) Co zaseješ to taky sklidíš ať v malém či velkém :) Nedívejme se na druhé a nesuďme je, ale raději se obraťme do svého nitra :)

    OdpovědětVymazat
  4. Internet můžeš vidět také jako reflexi našeho valstního světa. Protože ti, se tkerými se tam setkáváš jsou možná schovaní za maskou, ale jsou skuteční, to co dělají, dělají doopravdy, jen v jiném, než vyzickém světě, dělají to ve světě internetovém.
    Zakázat lidem na internetu možnost anonymity je ale zároveň odpírání soukromí v tomto internetovém světě a na soukromí máme právo každý a domnívám se, že i v každém světě.
    Navíc, nevěřím, že tvé řešení, jak by měla vypadat světová vláda něco zlepší, páč systém závisí na lidech a vzhledem k tomu, jak lidé volí dnes se obávám, že se to nezlepší - kolik znáš lidí, kteří by chtěli jít do politiky a pečlivě se na to připravit?
    Pokud se ale svět změní k lepšímu, pak už jednoduše tato "přemrštěná" opatření ztratí význam, nebudou potřeba.

    OdpovědětVymazat