Přemýšlení: Koupil jsem si nejnovější systém Windows 8.1 aneb vše je jen o zvyku

Milí čtenáři,

s různými operačními systémy se setkávám již více než patnáct let... a nejen od společnosti Microsoft. Jsem velice rád za takové zkušenosti. Před pár dny jsem si v Brně kupoval nejnovější operační systém Windows 8.1 a přestože mě některé věci trochu zaskočily, dnes mohu s radostí říct, že "osmičky" se mi líbí víc než kterýkoliv jiný systém. I z hlediska výkonu počítače jsou víc než dobré. Nedochází k žádným problémům a rychlost počítače je většinou blesková. Vše je tedy jen o zvyku. Snad jen OS Windows 7 Ultimate by mohl konkurovat "osmičkám". Ale i ten jsem testoval... 

Víte, tímto článkem velice rád poukazuji na jisté negativní názory mnohých z vás. Měl jsem k dispozici téměř všechny verze OS Windows a dokonce i některé od jiných tvůrců jako třeba OS Ubuntu (Lubuntu, Edubuntu atd.) = Linux.

Spousta lidí nemá rádo například Win Vista stejně jako Win 8. Upřímně řečeno ani "Visty" nebyly nejhorší... když si na ně člověk zvykl. Uznávám, že některé systémy jsou pro výkon počítače a zvyky člověka náročné více a jiné méně, ale já jsem je všechny viděl, a proto opakuji, je to jen o zvyku... nic víc, nic míň.

Mimojiné chápu jisté antipatie mnohých z vás vůči společnosti Microsoft jako takové, ale upřímně řečeno na jednom počítači jsem testoval jak různé verze OS Windows tak i OS Linux (různé verze Ubuntu) a mohu s jistotou říct, že na výkon počítače měl nejhorší dopad právě Linux. Na stejném počítači byl rychlejší Windows než Ubuntu. A zdůrazňuji že se jednalo o Win 7 a klasické Ubuntu Faktem je, že Ubuntu výrazně více zatížilo hardware počítače.

Podělte se i vy o své zkušenosti...

S přáním pěkného dne,

Lukáš Přibyl

3 komentáře:

  1. Ubuntu si bralo víc než Sedma? Ty jsi mi ale IT expert :D To je prakticky nemožné, pokud bys absolutně nezmršil celý systém. Na druhou stranu - u Tučňáka to jde poměrně snadno, takže s tvým nadáním...
    Btw. Proč sis neudělal radši vlastní systém pomocí magie? Materialisto...

    OdpovědětVymazat
  2. Sedmiček a osmiček se spíše jen dotýkám, vzhledem ke stáří HW mám na svém pc XP windows, který je pro něj optimální. Novější by nainstalovat šel ale nebyla by podporová shoda s HW.
    Jinak zatím nejlepším pokrokem byly windowsy 2000 a XP, po nich snad pěkný pokrok přinesly 7 s podporou 64 bitů. Pokroku u osmiček jsem si nevšimla mimo podpory dotykáčů. A devítka, jestli bude opravdu vyžadovat stálé připojení k intornetu, tak kdy neťák nepůjde... ty lidi lituju.

    OdpovědětVymazat
  3. 8.1 s jejich datamenegmentem jsou snad ještě větší pokrok, než xp. Aero a Metro jsou sice hezké, ale na prd.

    OdpovědětVymazat