Přemýšlení: V co věříte vy ?

Zpráva: S tímto článkem souvisí i tyto informace >>> Už vám někdy pomohla víra ? -a- >>> Jóbova neochvějná víra ve svého boha -a- >>> Od okolí není vyžadováno, aby věřili... 

Milí čtenáři,

na světě jsou miliony až miliardy různých lidí, kteří v něco věří. Někteří se soustředí na křesťanského Boha, jiní v muslimského Alláha, ale tím to zdaleka nekončí. Duchovně zaměření se soustředí nejen na oblast pozitivního, ale jak je i z historie známo, tak i oblast negativního působení. Zjednodušeně řečeno mezi námi chodí jak ti "dobří", tak i ti "zlí". I když... já osobně vždycky říkávám, nikdo nebo téměř nikdo není úplně dobrý nebo úplně zlý, vždycky dochází k jejich kombinaci. 

Pak jsou tu tací, kdo věří v úplně jiné "věci" než-li nějakého boha. Někdo věří například ve víly a jiné "nadpřirozené" bytosti žijící ve volné přírodě. Existují i různé sekty, které uctívají démony, kteří jsou na hony vzdálení skutečným bohům či Bohu. Jiní neuctívají nikoho konkrétního, a jen se řídí podle určité duchovní filozofie. 

No a pak jsou tu také lidé jako třeba já, kteří uctívají jen sami sebe. Přesněji řečeno, uctívají svoje vlastní Já. To je následně silnější, odolnější, moudřejší a stále více podobné skutečnému božství. Nejdříve jako polyteistické (= mnohobožství), později (v případě zájmu) dostává sílu a jiné vlastnosti typické pro Boha v rámci monoteismu (= víra v jednoho Boha). Dokonalost však není nutná...

A je něco v co věříte vy ? Nestyďte se a vyjádřete se buď dole pod tímto článkem nebo v rámci Chatovací místnosti v bočním menu těchto stránek.

S přáním pěkného dne,

Lukáš Přibyl

7 komentářů:

  1. Já jsem asi byla vždycky křesťanka.. věříla jsem vždy boha, ale nejsem katolička, někdy mi katolíci příjdou fanatičtí.. Takže nejsem katolička..
    Ale v poslední době jsem se začala zajímat o severskou mytologii, už začínám věřit v Odina, taky myslím, že jsem Odinova dcera, jednou si vezmu Lokiho a komplet překopeme celý Asgard a pak to bude můj a Lokiho Asgard..

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný článek Lukáši,

    já osobně jsem byl vychován jako křesťan... a ačkoli i nadále v sobě tuto víru mám, tak ji věřím tak nějak po svém. Těžko se mi to popisuje, ale ve výsledku je to spíše ateismus a víra v sebe samého a víra ve svět, který po nás chce to nejlepší.

    Každopádně díky, tvůj blog jde do oblíbených. Budu rád, když navštívíš ten můj. Věřím, že si taktéž najdeš něco, co tě zaujme a obohatí ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Já bych řekla že jsem taky kresťan. Už od malička jsem chodívala do kostela. Jako malá na základce jsem to asi brala jako zábavu nebo já nevím, ale postupem času co rostu už tam moc nechodím a zajdu tam jenom na významné svátky. Ale věřím že tu něco je. Jak bůh nebo něco jiného.

    OdpovědětVymazat
  4. Věřit jako uctívat? To ne. Věřím, že jsem elf a jsem si tím jistá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. víra nemusí nutně představovat něco co uctíváš... což vyplynulo z článku - víra může být i sama v sebe :)

      Vymazat