Přemýšlení: Co si představit pod pojmem "Peklo" ?

Milí čtenáři,

jak jsem se za mnoho let nejen na internetu přesvědčil, řekl bych, že většina lidí ani netuší, co "Peklo" skutečně znamená. Je to v uvozovkách proto, abyste si to automaticky nespojovali s křesťanskou Biblí. "Peklo" má mnoho "odstínů". Než spustím, tak vám povím, že, kdyby hudební skupiny snažící se zachycovat ve svých písních význam "Pekla" vážně věděli, co to "Peklo" skutečně je, hráli by od té doby jen nebeské posmutnělé písně. Snažil jsem se vám najít alespoň přibližnou podobu "Pekla" na Youtube, ale bohužel žádné až tak blízko (zatím) není. Ano, tak a ještě víc dokáže skutečné "Peklo" být. Teprve jste na začátku...  

Velká většina z vás ani netuší co všechno některé temné bytosti "neviditelného" světa dokáží. To, co si dovedete představit, je jen díky omezeným smyslům omezeného světa, v rámci kterého žijete. Lépe řečeno, co je vám vašimi současnými smysly v tomto světě umožněno. A z toho většina z vás vychází. Bohužel jenom z toho...

Místo, které bychom mohli přirovnat k "Peklu", je mnohonásobně horší. Dokáže vám vytvořit zcela nové smysly a to v neomezeném množství a účinnosti. A to tak, že mnozí z vás byste byli pohlceni temnotou ještě dřív než by vás to vtáhlo ke svému "temnému srdci". Vy nevíte co je skutečná Temnota. Bytosti o nichž nemáte ani náhodou "páru", netušíte jak moc vám mohou ublížit... kdyby jim to bylo jenom trochu umožněno. A netušíte, že i za nabízenou zdánlivou radostí se v "Pekle" mohou skrývat i ty nejtemnější úmysly. Báli byste se jen pomyslet vůbec... zraňovala by vás jen jediná malinká myšlenka, která by se drala na povrch... byla by jako velký střep. Ať byste přemýšleli nad čímkoli, byli byste jako bičováni neustále dokola dokola v ohni a bolesti. 

V "Pekle" byste se báli jenom vůbec na něco pomyslet, ale třeba i jen nadechnout. Báli byste se jestli s tím nepřijde do vašeho nitra nová nezměrná bolest na základě nového smyslu, který do vás zasela bytost, kterou jste neměli šanci zatím ani spatřit. Bez šance jste a ostatní neviditelní se vám smějí přímo u vašeho obličeje zasévajíc do vašeho nitra s každým nádechem nové smysly, kterými budete vnímat nové, ještě horší... bolesti a nezměrná trápení.

Podobali byste se jen ubohému slepci, který si strachem raději vypíchl obě své oči, aby nic neviděl a propíchl bubínky ve svých uších, aby nic neslyšel. A přesto vidí a slyší... ale jen to, co mu bytosti samy umožnily. Nový druh bolestí, nové smysly, kterými byste to vše vnímali, nové rozměry a nové bytosti... to... o čemž nemáte zatím ani "páru" jak se tak říká.

O TOM TOČTE, O TOM ZPÍVEJTE A O TOM VYPRÁVĚJTE !

Až s těmito zkušenostmi budete pracovat, potom si vás budu o to víc vážit. Zatím jste jen malé děti smějící se v oku hurikánu, protože neví, jak blízko něj se smrt sama nachází.

Máte nějaké otázky či připomínky ? V pořádku, níže máte prostor...

S přáním pěkného dne,

Lukáš Přibyl

1 komentář:

  1. Přiznám se, že já vždy přemýšlela leda o pekle vytvořeném lidmi (pro lidi, to křesťanské) ale tohle je také působivé. Velmi působivé.

    OdpovědětVymazat