Přemýšlení: Alchymie vašich pocitů aneb vnitřní izolace radosti i smutku

Zpráva: S tímto článkem souvisí i tyto informace >>> Duchovní cvičení jako automatický proces -a- >>> Opatrnost studenta magie -a- >>> Magické působení bez pocitů

Milí čtenáři,

začal bych nejdříve shrnutím toho nejdůležitějšího pro vaší opatrnost při magických cvičeních a sice - vystříhejte se především jakéhokoli přetěžování psychického i fyzického a nesystematického (chaotického) přemýšlení. Není to zas tak těžké, je potřeba se řádně vnitřně uvolnit a pak to jde podstatně lépe.  

Jak už bylo řečeno ve výše uvedeném článku o magickém působení bez pocitů, nejedná se o úplné vyřazení všech pocitů, ale "jen" z té větší části a to proto, abyste byli schopni nejen lépe řídit sami sebe, ale hlavně proto, abyste byli schopni vytvořit ve svém nitru větší energii a tím tedy silnější kouzlo i navenek. 

Každý vážný student magie (a je jedno jak si říká) ví, že kdyby neměl své pocity pod kontrolou, v jeho nitru by se odehrávala náhodně se měnící alchymie pocitů. Ta se konec konců odehrává v každém člověku, ale ve většině případů nemá určený řád. To znamená, že si pocity v mnoha lidech dělají "co chtějí" a ne co chce vůle toho kterého člověka. Ale je potřeba uznat, že jsou i tací, kteří se řídí podle toho, co jsem výše i níže řekl já. 

V praxi to vypadá tak, že student magie je uvolněn a jeho pocity se náhodně neprojevují. Takže takového člověka jen tak nerozesmějete, ale ani jen tak nerozesmutníte. Dá se říct, že pokud si to takový člověk bude přát, nikdy se nezasměje ani ho neovládne smutek. Navíc jak už je řečeno i ve výše uvedeném článku o automatickém procesu duchovních cvičení, všechny vnitřní operace lidského ducha se naučte tak, aby byly plně automatické a to i společně s kontrolou pocitů (což znamená, že přestože jste uvolnění, působíte tak trochu jakoby zamyšleně = jakoby malinko nepřítomně, což se vašemu okolí opravdu jenom zdá, protože vy v takovém případě naopak vnímáte v podstatě všechno)

Máte nějaké otázky či připomínky ? Pište buď níže nebo v Chatovací místnosti těchto stránek (viz boční a horní menu).

S přáním pěkného dne,

Lukáš Přibyl
(+420) 604 364 905 

Žádné komentáře:

Okomentovat