Přemýšlení: Přátelství a lidství versus peníze a majetek

Milí čtenáři,

myslím, že nemusím příliš zdůrazňovat, jak moc je pro současné lidstvo důležité jmění nejen v jejich peněženkách. Jistě, určité byť minimální množství je v rámci dnešního světového hospodářství vyloženě nutné... i když osobně si myslím, že lidé jsou schopni si poradit i bez mincí a papírových bankovek. Konec konců budou-li stále pokračovat stylem jako dosud, nebudou mít na výběr. Doporučoval bych tedy mít v zásobě věci praktické pro život, které lze tedy využít i bez potřeby zásob peněz. Co byste taky dělali z milionem britských liber, kdyby nebylo nic, co byste si za to mohli koupit, že ? 

Je celkem smutné, že lidé planety Země jsou v podstatě herci, napodobující něco úplně jiného, než ve skutečnosti jsou. Jak známo, mnozí se skrývají za své úctyhodné profese, akademické tituly, za své kontakty s významnými institucemi či lidmi, úřady a obchodními společnostmi. Schovávají se často za svou "dokonale zahranou" společenskou roli, za zdvořilé úsměvy, které jsou kolikrát falešné a také diplomatické (často nic neříkající) hovory. Své skutečné Já schovávají za své dokonalosti se blížící vzezření inspirované předními módními časopisy, za falešnou morálku, kterou lidem od narození vštěpuje rodina a celá společnost. To všechno dělají jen proto, aby unikli před sebou samými. 

Lidé zkrátka si víc cení falešnosti než upřímného a přátelského jednání. Skutečné hodnoty lidství je tak většině z nich na hony vzdálené. Snad jednou lidská civilizace projde obrazně řečeno "resetem/restartem" a začne úplně od nuly (bez počítačů a vůbec veškeré elektroniky a všech moderních vymožeností světa). Pak teprve s vážností poznají, že to, co doposud pro ně představovalo "božství na Zemi", neznamená v podstatě nic.    

A co vy ? Také hrajete jen velké divadlo ? A majetek a prachy ? Taky je to pro vás to hlavní na Zemi ? A kdo z vás čerpá hlavně z duchovní úrovně ? Můžete se vyjádřit buď tady dole pod článkem nebo v Chatovací místnosti, kterou vidíte v bočním i horním menu těchto stránek. 

S přáním pěkného dne

Lukáš Přibyl

5 komentářů:

  1. Né všichni vědí jak správně používat peníze.
    Hlavní na Zemi je to aby čloběk byl zdráv a zkusi si to tu užít.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ono by spíše mělo zníţ "né všichni vědí, jak si správně užívat i bez peněz" :)

      Vymazat
    2. Určitě se dá dobře užívat i bez peněz, ale nevím jestli to umím i já, ale musí se umět s nimi hospodařit. Nevím jestli to bude k tomuto článku, ale třeba nepochopím, když k nám do ČR přijedou cizinci, kteří si nakupují tolik věcí a dokonce jídlo za 200 či 300 stovek. O proti nim my, či naše rodina, si kupuje jenom to co si vypočíta a je to levné, ale třeba polévku za 100kč bych si určitě nekoupila, zustávám u 35.

      Vymazat
  2. ale já si dokážu užívat i bez peněz.. Prostě za mě platí někdo jinej :-D :-D

    OdpovědětVymazat
  3. pak jsi nepochopila ale vůbec nic. Nebo to jen tak hraješ :)

    OdpovědětVymazat