Orákulum: Struktura velení Nového Olympu v rámci kolonie Země

Zpráva: S tímto článkem souvisí i tyto informace >>> Lidé - People: Struktura Nového Olympu - Structure of New Olymp

Milí čtenáři,

teď vám dovolím nahlédnout "pod pokličku" zajímavostí z oblasti Správy Nového Olympu. Tentokráte se nejedná čistě jen o souostroví, které bude postaveno na Měsíci okolo Země, ale už se v tomto článku dovíte přibližnou strukturu vedení krok za krokem i v rámci zdejší kolonie, které lidstvo říká Země.

Struktura velení na povrchu planety Země - od nejvýše po nejníže postaveného:
  1. Guvernér Světové unie UFNC (UFNC = The United forces of new culture = Spojené síly nové kultury)
  2. Poslanecká sněmovna Světové unie (= PS SU)
  3. Nejvyšší soud a Nejvyšší kontrolní úřad (NS a NKÚ)
  4. Ministerstva (tak jak jsou psána pod výše uvedeným odkazem)
  5. Guvernér města 
  6. Městské soudy 
  7. Městská orákula 
ad 1 Guvernér je demokraticky zvolenou hlavou celého světa (nemá absolutní moc, je to něco jako prezident USA) - tento guvernér vládne jedné jediné sociálně demokratické republice = celá planeta Země je jeden velký demokratický stát) 

ad 2 Poslanecká sněmovna SU je téměř totožná s dnes známou podobou například Poslanecké sněmovny v ČR (s rozdílem, že poslancův této unii bude výrazně více) 

ad 3 Nejvyšší soud a Nejvyšší kontrolní úřad - tyto instituce kontrolují zda se zákony na nejvyšší úrovni (tedy ústava především) skutečně dodržuje - s tím že kontroluje jen úřad kontrolní a nejvyšší soud pak rozhodne s konečnou platností o dalších krocích (kontrolují a rozhodují o jakékoliv věcí kdekoliv na planetě Země - nikoliv však na souostroví Nového Olympu na oběžné dráze - tam jsou jiné instituce)

ad 4 Ministerstva - jsou v podstatě totožná s dnešní představou ministerstev například tak jak je znají občané ČR (ale samozřejmě s větším důrazem pro dodržování zákonů plus pravidelné řádné kontroly bez vyjimky)

ad 5 Guvernér města je v podstatě totéž jako dnešní starosta či primátor 


ad 6 Městské soudy - podobné jako dnešní městské soudy v ČR či jiných státech

ad 7 Městská orákula - něco jako "hlas boží" - to znamená, že skrze tato zařízení budou lidé informováni přímo z nejvyšších míst (což znamená přímo z hlavního ostrova Nového Olympu na oběžné dráze planety Země) - orákula budou vybudována především proto, aby si média nemohla obrazně řečeno dělat co se jim zlíbí a tak špatně informovat veřejnost (orákula zajišťují rovnováhu a navíc v případě ohrožení fungují i jako okamžité armádní síly)

V případě dalších doplňujících skutečností vás budu průběžně informovat... 

S přáním pěkného dne,

Lukáš Přibyl 

4 komentáře:

  1. Hele a až tady bude ten tvůj Novej Olymp tak budou lidi nucený věřit v nějaký ty řecký bohy nebo budou moct zůstat muslimy, křesťany, židy a tak dále?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím,

      jedenácti-členná rada Nového Olympu nevnucuje žádné náboženství a to tedy znamená, že například muslimové, křesťané či židé (atd.) si mohou v rámci demokracie plně ponechat svou víru. Na straně druhé nesmí být jejich víra vnucována či jinak násilně projevována (ano mám teď na mysli konkrétně muslimy, kteří se již v minulosti dosti násilně projevovali a ukázali jak umí jednat - nezákonně).

      S pozdravem, Lukáš.

      Vymazat
  2. No bylo by docela dobrý kdyby někdo konečně smetl z povrchu zemského ty muslimský šmejdy...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K tomu nedojde, dokud budou dodržovat zákony Světové unie. A týkalo by se to jen těch, kteří by byli usvědčeni. Nelze si vymýšlet a ničit jen tak, protože vám není někdo sympatický. Nezapomínejte, že budoucí Světová unie je sociálně demokratická země. Na to pozor :)

      Vymazat