Orákulum: Projev k začátku školního roku 2014-2015

Zpráva: S tímto článkem souvisí i tyto informace >>> Orákulum: Proslov ke konci školního roku 2014 (Czech only !) 

Milí žáci, studenti, vážení učitelé, duchovní a ostatní čtenáři,

dva měsíce mnohdy pestrobarevných prázdninových chvil utekly jako voda a já tu před vámi stojím znovu. Je to jako bych vám teprve včera přál překrásnou dovolenou. Zdá se, že šedesát dnů volna snad ani neuteklo. A vzhledem ke skutečnosti, že i já sám se dlouhodobě podílím na vzdělávání některých z vás, vítám všechny v novém školním roce 2014 až 2015.

Nepodílím se čistě jen na vzdělávání v rámci těchto stránek, ale i v oblasti mimo duchovní úroveň. Což znamená, že mám co mluvit i do materialistické úrovně. Dověděli jste se v uplynulém čase také mnohé podrobné informace o plánech do budoucna. 

Je důležité si s tím uvědomovat, že cílem zdejší kultury Nového Olympu není lidstvo trestat či každého jednotlivce zvlášť měnit. Dokonce i po převedení veškeré demokratické moci na Nejvyšší radu, váš každodenní život nebude nijak zvlášť dotčen. "Obyčejný" člověk tedy příliš nepocítí postupně přicházející změny po celém světě. Proto jakýkoliv strach není na místě.

Nebojte se žádného způsobu vzdělávání, nemějte obavy z pokroku dále. Ať už duchovní či materialistický, každý vás může obohatit... když projevíte vůli. Tu vůli, jenž jako jediná je skutečně důležitá ve všech oblastech lidského života a úrovních existence nejen tohoto světa.

Ještě jednou vám všem přeji hodně příjemně získaných vědomostí, vyučujícím hodně trpělivosti stejně jako poctivého přístupu a jinak krásný školní rok.  

S pozdravem,

Lukáš Přibyl

9 komentářů:

  1. Ještě že mě už návrat do školy nečeká.. Jinak taky všem studentíkům přeju hodně získaných vědomostí s co nejmenší námahou..( Nejlepší místa na taháky jsou lahve, boty, šátky a chytré kalkulačky) a učitelům přeju aby se z té dnešní mládeže nezhroutili.. I když to půjde těžko..

    Jo jinak jak si říkal, že každodenní život nebude nijak zvlášť dotčen.. Tak doufám že do toho zahrnuješ i to, že pořád půjde elektřina.. já se totiž nehodlám vzdát svojí kulmy na vlasy :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Každý den nás něco naučí... ale většinou to do příštího dne zapomeneme a děláme stále stejné chyby. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Taky mi to tak příjde, nějak rychle to uteklo, ale kdo pracuje to moc nepociťuje. Doufám, že letos školní rok bude co nejlepší a nejlépe si ho užiji a dost věcí naučím :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj :-) soutěž skončila a já ti opravdu moc děkuji za tvojí ochotu a hlasy :-) :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Husité měli heslo: "Nepřátel se nelekejme, na množství nehleďme!"
    A ve filozofii Nového Olympu bychom mohli říct: "Vzdělávání se nelekejme a na množství knih nehleďme!"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ovšem - pokud vím - platí snad vždycky, pokud člověk nechce být hloupý.

      Vymazat