Orákulum: Boj mezi "Spojenými státy Ruskými, Evropskými a Americkými" ještě více přiostřil a navíc je tu i hrozba "Islámského státu"

Zpráva: S tímto článkem souvisí i tyto informace >>> Orákulum: Rusko versus USA - dějiny se opakují ? -a- >>> Reakce Ruska na další z mnoha sankcí Západu

Milí čtenáři,

minule jsme si shrnuli skutečnosti o (zatím) "hospodářské válce" mezi Ruskem, Ukrajinou a USA a také jsem poukázal na možné vlivy z pozadí (nejen) výše zmíněných zemí. Zkrátka a jednoduše začíná situace přiostřovat a blíže než kdy jindy jsou stále slyšitelnější "kroky" blížící se možné třetí světové války. Upřímně řečeno, ani bych se nedivil. USA a Rusko jsou si "trnem v oku" již dlouhá léta, takže bylo jenom otázkou času, než si jednotlivé země udělají důvod, proč napadnout sebe navzájem. Bohužel se nedívají na "obyčejné" lidi, kteří budou (bez pardonu) odcházet z toho světa. 

Ovšem na rozdíl od časů Hitlera (a spol), jsou zde již tři velmoce, které lze jinak nazvat též jako "Spojené státy Evropské, Ruské a Americké" (no... i tak by se to dalo říct). A každá z nich má dosti silnou armádu a bohužel dost silnou i na zničení celého světa jako takového. 

Osobně si myslím, že sankce (nevojenské) budou pokračovat do té doby než někomu lidově řečeno "rupne v bedně" a začne tím třetí světovou válku. Nemyslím si, že by to byl nesmysl. Opravdu (ten kdo sleduje dění ve světě) vidí jak se situace opravdu přiostřuje a začíná být "horko", ba co hůř... vystrkuje "růžky" další dávný nepřítel a tím je "Islámský stát"... což je mnohem horší nepřítel než USA a Rusko dohromady ! 

Ano tím, že USA vojensky v minulosti zasahovaly ve východních zemích a Asii, tím daly v podstatě volnou ruku extrémistou a fanatikům, kteří tak dnes představují mnohem větší hrozbu než kdy před tím. A dokonce si plánují (což zveřejnili) nové "spojené státy" pod názvem "Islámský stát" složené z některých asijských a evropských zemí - to by bylo jako bychom se navrátili o několik desítek až stovek let nazpět. Jejich způsoby já osobně zamítám a rozhodně bych se jim nepodřídil (i za cenu nejvyšší, kdyby na věc došlo). Říkám to proto, že si islámisté takzvaně "brousí zoubky" i na část Evropy, což se mi nelíbí. A určitě se to nelíbí všem ženám.

Takže na závěr bych jen zdůraznil... máme tu ve skutečnosti dvě velké hrozby - možnou třetí světovou válku vyvolanou USA a Ruskem a hrozbu z oblasti víry Islámu nazvanou "Islámský stát".

Jak byste situaci řešili vy ? Či máte nějaké připomínky ? 

S přáním pěkného dne,

Lukáš Přibyl
(+420) 604 364 905

2 komentáře:

  1. Vzhledem k tomu, že všichni vládcové výše zmíněných zemí rádi ovlivňují své občany metodou vyvolaného strachu a následně nabídnutého řešení, které jim jen upevní moc a zvýší zisky, se obávám, že možná nevypukne válka přímo, ale budeme svědky "v rámci dalších bezpečnostních" opatření a sankcí postupného úpadku k absolutistické vládě elit. Řešení tohoto globálního problému spočívá v podle mě v decentralizaci moci a globalizaci obchodu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo jo mnohé věci by byly pěkné, ale dokud bude člověk bažit jen po penězích, do té doby to nikdy nebude ok a prostě ty války (ať už v jakékoli podobě) prostě budou :)

      Vymazat