Lidé: O pravdě a náboženství v rámci Nového Olympu i jeho kolonie zvané Země

Milí čtenáři,

některým z vás nebylo zcela jasné, jak bude probíhat změna pod vedením Nejvyšší rady Nového Olympu. V tomto článku se níže dovíte některé podrobnosti týkající se náboženství a pravdy nejen v rámci souostroví na Měsíci, ale i v rámci kolonie Země:

- stejně jako souostroví Nového Olympu, tak i kolonie Země je nastavena na sociálně demokratický systém 
- náboženství není zákonem stanoveno
- náboženství nemá vliv na vedení (správu) Nového Olympu ani kolonie Země
- každý si může zvolit své vlastní náboženství (víru) svobodně sám s tím, že to nesmí nikomu vnucovat a s tím, že v rámci své víry nesmí porušovat zákony (soukromě bez omezení... nikoliv na celo-planetární úrovni se zásahem do zákonů - více níže) 
- jak známo, pravda je velmi relativní, a proto může každý mít svou vlastní pravdu (jestliže se však nebude jednat o věci jakkoliv odporující zákonům) 
- nikdo však svou pravdu (ať už je jakákoliv) nesmí jinému vnucovat a/nebo skrze svou vlastní pravdu činit něco, čím by porušoval zákony 

Výše uvedené je naprosto pochopitelné nejen z lidského hlediska, ale i z pohledu vlády kteréhokoliv státu. 

Je důležité si uvědomit, co je smyslem výše uvedeného:

- je potřeba provést takzvaný "reset" (tedy začít od nuly)
- proto vláda Nového Olympu nepodporuje nic, co by bylo spjato s náboženstvím (ať už jakýmkoliv)
- proto vláda a náboženství jsou od sebe silně oddělené (!) 
- Nejvyšší rada Nového Olympu nezakazuje nikomu jeho víru (nesmí ji však nikomu vnucovat)
- žádná víra se nesmí stát součástí zákonů 

Pokud v souvislosti s výše uvedeným něčemu nerozumíte, ptejte se.

S přáním pěkného dne,

Lukáš Přibyl

17 komentářů:

  1. Lukáši, jak píšeš, že "každý si může zvolit své náboženství," tak k tomu mám drobnou poznámku, že žádné náboženství nepotřebuji. K čemu by mně bylo?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím vás,

      ano, každý si může zvolit své náboženství... pokud má zájem. A pokud ne, je to opět jen jeho soukromá věc :)

      S pozdravem, Lukáš.

      Vymazat
  2. To by nesměli být fanatici, kteří se vždy najdou.

    OdpovědětVymazat
  3. To už bychom se dostávali do jiné roviny.

    OdpovědětVymazat
  4. Mám o tebe obavy, Lukáši. Jak jsi mluvil o pýše vysokoškolského absolventa, dost jsem o tom uvažovala... ale pak mi došlo, jaká asi pak může být pýcha toho, který dosáhne stavu božství?
    Už teď má pocit, že se neshoduješ s desaterem nového olympu ve své olympské bibli. Mě je jasné, že zde dochází k vývoji, ale stejně jsem si všimla.
    Převzetí vlády nad planetou - přinucení lidí přijmout, systém, který zde rozepisuješ, nebude žádná procházka růžovým sadem. Jakkoliv nejde o magický zásah, zásah to je a významný a vzbudí mnoho nevole. Nedělám si iluze. Poteče krev, jestli to zkusíš, ať už to dokážeš, nebo ne.
    Dokaď šlo jen o vytvoření tvého vlastního království, přišlo mi to velmice dobré a pozitivní. Z tohohle už tak nadšená nejsem. Možná jen jsem elf, který se nemíní plést do vysoké politiky, ale z toho, co vím, pouštění se do těchto vod je velmi nebezpečné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ....snad nic a nikdo není dokonalý, ale povím ti jedno. V historické komedii řekl komoří císařské milosti Rudolfa II. jménem Lang velice zajímavou myšlenku "Stačí vyhlásit, že máme k dispozici síly Golema a pak už jen diktovat podmínky" = není nutné prolevat krev, stačí vyhlásit jaké ma Nejvyšší rada možnosti a s malou ukázkou síly v případě že by nevěřili...no a pak už jen diktovat podmínky = Sametová revoluce ale v celosvětovém měřítku.

      Vymazat
    2. Pokud znám Samoetovou revoluci dobře, tak musím říct, že to s ní nemá mnoho společného, spíše je to rozhodování "o nás bez nás."

      Vymazat
  5. No... jsem si jist, že si rozumíme víc než dobře. Že jsem pod tou "sametovou..." měl na mysli "nekrvavou" revoluci. Nechytejte se slovíčka, děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No tak jsem to slovo chytila za druhý konec, než ty. :-D I to se u přirovnávání může stát.
      Nějak mi tane na mysli otázka, tak ti ji teda položím: Na kolik si myslíš, že jsi hoden takového postvaení ve světě, jakého chceš teď dosáhnout?

      Vymazat
    2. A to je tvůj omyl (ale nic si z toho nedělej... mnozí jiní dělali podobné chyby ve vztahu ke mně - ani ty ani oni mě očividně neznáte). Pravda je, že ve světě (ani mimo něj) nebudu mít zvláštní postavení. Prostě "jen" jsem. Mé cíle ani síly nepramení z toho na co narážíš.

      Vymazat
    3. Říkej si tomu jak chceš - "sametová" revoluce, že budeš mimo dění, že pak nebudeš mít moc, že si říkáš bůh jen ze srandy... Každý magor, který chce přebírat moc, zastrašovat lidi, uzurpovat úctu nebo jenom cenzurovat internet je psychopat.

      Vymazat
    4. Lukáši, je pravda, že ti nerozumím, nejsem tvor systematický, řád (lidský) je pro mne méně, než harmonie. Tak často docházím k nedorozumění, je to svého druhu nekompatibilita. XD

      ...Anonyme... A't si říká bůh, jak jenom chce, a't se každý oslovuje, jak chce, proč ne? Význam dávají pojmům jen lidé a významy jsou porstě proměnlivé. Také s ním v některých (více) věcech nesouhlasím, ale to nedělá psychopata ani z jednoho z nás. Vždyť i tohle je součást svobody.

      Vymazat
    5. Takže když prohlásím, že hacknu Pentagon a odpálím jaderné střely na řekněme Českou republiku, protože jejich obyvatelstvo není dostatečně věřící - součást svobody? Nejsem magor?

      Vymazat
    6. Vzhledem k tomu, co se na internetu všechno nakecá... (Fakt jsi mne rozesmál)

      Vymazat
    7. Ano, ale to nemění nic na tom, že bych byl (jsem?) magor :)

      Vymazat
  6. Zdravím vás,

    říkat můžete v rámci svobody cokoliv. Až vaše skutky jsou omezeny zákony toho kterého státu.

    S pozdravem, Lukáš.

    OdpovědětVymazat