Téma týdne [CZ]: Coming out (beze strachu, ani z pravdy)

Milí čtenáři,

pojďme se trochu poohlédnout po věcech, které jsou nějak spojeny se mnou, jako autorem těchto stránek. Když jsem procházel některé internetové stránky, zjistil jsem, že nejeden bloger/blogerka ukazuje na sebe s jistými obavami. Bojí se, že by někdo zjistil víc, než je "zdrávo" (jak se tak říká). 

Jak už nám název tohoto tématu týdne napovídá, v rámci slovního spojení "coming oug" se jedná o věci, které vyšly najevo a v mnoha případech si to její původce nepřál. Konec konců vychází to i ze samotného anglického překladu. Nemusí se tak nutně jednat čistě o prozrazení věci jednoho směru. Může to být v podstatě cokoli. Od sexuality přes drobné krádeže až po zatajení pobytu třeba v kriminále. Třeba. Takže věcí může být celá řada. 

Já sám za sebe nemám z žádných takových věcí strach. Nemám obavy z toho, že by se o mně někdo dověděl něco, co bych nechtěl, či něco, co by mi nějak mohlo ublížit. Taková věc prakticky neexistuje. Ale přiznám se, že v takovém blaženém stavu, jsem vždy nebyl. Bývaly časy, kdy mi hodně záleželo na mém soukromí. Na jeho utajení. A na tom, aby nedošlo k "provalení" jistých věcí. Ale co bylo, to bylo...

Již dávno jsem celkově lepším člověkem. Silnější, rychlejším, odolnějším a moudřejším. Dost na to, abych zbytek svého ještě celkem dlouhého života strávil spokojený sám se sebou. Radím vám, nelpěte na maličkostech, užívejte si svého života (konec konců o tom je krátká řeč i v mém článku "Olympské desatero" <<<  

S přáním pěkného dne,

Lukáš Přibyl 

7 komentářů:

  1. Jé, tak to máš Lukáši pravdu a proto si hojně užívám :)

    OdpovědětVymazat
  2. Opět tu je něco málo pro mě na zamyšlení. No abych se přiznala já. Tak občas z podobných věcí strach mám. Ale jak se říká, člověk s tím musí bojovat.

    OdpovědětVymazat
  3. Já myslím, že o životě není třeba až zas tolik uvažovat, ale žít ho.
    Když jsem klikl na tvé desatero, přišlo mně to skoro jako stanovy nějaké církve nebo sekty. Ale možná jsem to moc nepochopil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žel bohům lidé méně přemýšlí a víc žijí - podle tohoto nepoměru to ve společnosti taky tak vypadá.

      A co se týká Olympského desatera - je to církev ano (sektou bych to nenazýval, protože v sektě jsou mnohem tvrdší pravidla, kdežto Nový Olymp lidem dává víc svobody a přirozenosti) - stačí se podívat na katolickou bibli či satanskou bibli (To jsou případy dogmatu v tom horším slova smyslu)

      Vymazat
  4. Tak nám o sobě prozraď něco pikantního!

    OdpovědětVymazat