Přemýšlení: Proč nikdy nenaleznou "společnou řeč" oficiální a alternativní věda

Milí čtenáři,

než přikročím k jednoduchému vysvětlení, poukážu na hlavní argumenty, využívající se v rámci oficiální a alternativní vědy... v tomto případě si to ukážeme na medicíně (lékařství). Jak známo existuje medicína vědecká a medicína alternativní, přičemž se nemusí nutně jednat o známou podobu léčitelství, ale i vzdělaný lékař může mít rozsáhlé pozitivní výsledky v oblasti praktické alternativní medicíny. 

Nejdříve si v krátkosti řekneme čeho využívají vědci v rámci oficiální (nebo chcete-li vědecké) medicíny:

- princip léčebné metody se porovnává s již ověřenými vědeckými teoriemi
- léky se laboratorně posuzují v rámci klinických studií (za přísného režimu)
- a pak tu máme logické rozbory principů způsobu používání i výsledků léčebných metod
- výše uvedené se však zakládá "jen" na vědě hrubo-hmotného (fyzického) světa (více níže)

Přestože se oficiální lékařství snaží být založeno na důkazech, není tomu tak vždy. A to proto, že věda, která je založena na studiích čistě fyzického světa, nemůže dostatečně porozumět vědě duchovní. Vysvětlím níže v části "Alternativní medicína".

Teď v bodech si řekneme co využívají lidé v rámci alternativního lékařství:

- alternativní léčba není postavena jenom na "pravidlech" fyzického světa, a využívá tedy obsáhlých archivů moudrosti duchovní
- jinými slovy využívá se zde místo jedné úrovně... třech úrovní (fyzické, duševní a duchovní)
- hybnou silou (kterou oficiální vědci odmítají) byla, je a vždy bude vůle každého živého tvora (v tomto případě léčitele)  
- vůle (nebo chcete-li vnitřní energie) dává léčiteli (či alternativnímu lékaři) sílu k žádanému konání (to je ovšem založeno na duchovních cvičeních, která uvádím například ve své Olympské bibli (vydání třetí, rozšířené 2014), což si můžete zdarma stáhnout z části "Knihy - Books" bočního menu těchto stránek)

"Materialističtí" vědci se budou hájit svými důkazy o různých šarlatánech a nepovedených experimentech léčitelů, ale na jedno zapomínají či nechtějí si přiznat... a sice - to, že se jednomu či několika lidem nepodařilo to, co hlásají, neznamená, že automaticky je celá duchovní věda nesmysl. Navíc, je spousta duchovních, kteří ani nechtějí, aby se jejich věda stala veřejně známou a uznávanou (mají proto pochopitelné důvody). Takže jak vidíte, není všechno tak černobílé, jak si mnozí dosud mysleli.  

Z výše uvedeného můžeme také říct, že je to něco podobného, jako by student medicíny, který dosáhl teprve jedné čtvrtiny z celého svého studia, již chtěl prakticky pracovat na nejnáročnějších chirurgických operacích a to přestože zatím nemá potřebné vědomosti ani praktické zkušenosti k takovému konání. A tak můžu říct, že tam, kde končí chápání vědců vědy oficiální, tam s úspěšností pokračuje věda alternativní (a to bez pardonu). 

! Takže kdybych teď měl odpovědět jednou jednoduchou větou na otázku v nadpise, tak...: 

"Oficiální a alternativní věda nenaleznou "společnou řeč" do té doby, dokud oficiální věda bude pracovat pouze s úrovní hrubo-hmotného (= fyzického) světa." 

S přáním pěkného dne,

Lukáš Přibyl
Telefon: (+420) 604 364 905

2 komentáře:

  1. No, já si myslím, že už bylo dost šarlatánů v té alternativní medicíně, proto jim hodně lidí nevěří. Museli by se napřed přesvědčit, že to tak je a že to pomůže. Přece jen se těm "opravdovým" lékařům víc věří, ale kdyby se o takovém léčení třeba učili už ve škole a byly výsledky, tak potom třeba....

    OdpovědětVymazat
  2. Problém je pouze v tom, že "alternativní" lidé nechápali, nechápou a nechtějí pochopit moderní vědecké metody.

    OdpovědětVymazat