Přemýšlení: Existuje nějaký cíl magie ?

Milí čtenáři,

možná patříte mezi tu skupinu lidí, kteří v magii vidí spíše víru podobně jako v náboženství. Nebo si třeba říkáte, že magie je jen jakousi soustavou pověr. A někdo dokonce říká, že magie je skutečná, ale kouzla už ne. Pokud ano, nemáte pravdu. Vysvětlím...

Ve skutečnosti je magie neutrální nástroj, který je nejen v každém člověku, ale dokonce i ve zvířatech. Magie je tedy součástí života  jako takového. Proto není možné, aby tyto síly byly někomu odebrány. Je to součást každého živého tvora.

Jak už jsem výše řekl, existují lidé, kteří jsou schopni říct, že v magii ještě věří, ale v kouzla ne, protože to jsou jen pověry pro malé děti či nemocné lidi. Podívejte se, je to stejné, jako byste řekli nějakému věřícímu, že náboženství uznáváte, ale Boha (který je předmětem uctívání v náboženství) určitě ne. Je to úsměvné, ale i takoví lidé jsou... 

A teď se dostávám tedy k jádru našeho problému. Má magie nějaký cíl ? 

Magie jako taková nemá cíl, protože ten je dán až samotným studentem magie. Proto i bílá nebo černá magie je jen souhrn plánů, cílů, názorů, přesvědčení toho kterého člověka.

Takže ať už dobrý nebo špatný, pouze student magie sám si vytváří nebo upravuje cíl. A magie je tedy "jen" neutrální nástroj. 

V případě, že máte nějaké otázky či nejasnosti, ptejte se, diskutujte, oponujte...

S přáním pěkného dne,

Lukáš Přibyl
Telefon: (+420) 604 364 905  

10 komentářů:

  1. Děkuji Vám za komentář na mém blogu. Budu Vás tu navštěvovat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toho si sice velice vážím, ale přesto... bylo by lepší reagovat na téma článku. Děkuji :) :)

      Vymazat
  2. Já se k tomuto tématu ani nemohu vyjádřit, protože mám v mysli rovnítko mezi magií a kouzlem. Nevím proč, ale tak to vidím já.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a kouzlo je vytvářeno na základě vaší vnitřní energie :) = a to celé je magie :)

      Vymazat
  3. Podle mě magie člověku nebude nikdy k užitku, protože cena zaplacená za její užívání je větší než to, co používáním magie získá.

    OdpovědětVymazat
  4. Máte částečně pravdu. Nevěnuji se jí prakticky, pouze teoreticky. Tvrzení výše je ale opřené o zkušenosti těch, kteří se jí věnovali i prakticky a dlouhodobě. Člověk sám o sobě nedokáže používat magii, pokud mu v tom nepomůže nějaká jiná bytost či entita nebo démon (každý tomu říká jinak). Člověk rychle podlehne dojmu, že to má pod kontrolou, že vše dělá z vlastní vůle a že má moc. Ve skutečnosti bude ale vždy tahat za kratší konec a nakonec se stane spíš sluhou než pánem a když se rozhodne přestat sloužit, tvrdě za všechny dříve získané výhody zaplatí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Práce s duchy je obdobná jako práce s lidmi. Pokud je férová a poctivá z obou stran, není žádného problému.

      Vymazat
  5. No tak to je tedy zajímavé. Může se považovat i když se třeba někdo zamiluje do nějaké holky? Jak se říká "Okouzlila jsi mě." Nebo to je blůbost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blbost to zpravidla je. I když uznávám, že s pomocí magie je možné do určité míry ovlivnit jiného člověka. Ale v případě výše uvedeného "Okouzlila jsi mě." se zpravidla nejedná o magii. :)

      Vymazat