Přemýšlení: Bůh, avatar nebo snad démon či déva ?

"Slov je mnoho, ale Pravda je jenom jedna !"

Milí čtenáři,

krásně nám úvodní věta ukazuje, o čem vlastně celý tento článek je. Ne, nelekejte se... "lanařit" vás nikoho nechci a ani nebudu a věřím, že bych u mnohých z vás ani nepochodil. Přesto přese všechno jsem si jist, že níže uvedené informace budou pro mnohé v dobrém slova smyslu zajímavé. Jedná se především o zamyšlení nad hlubokou Pravdou vnitřních sil, které se skrývají v každé živé bytosti... a tedy i ve vás. 

Nejdříve začněme (řekněme) takovou záludnou otázkou - "Vždyť, co jiného je bůh, než jen bytost s moudrostí věků a možnostmi, kterým ostatní jsou neschopni vzdorovat ? Copak vám moudrost věků a nesrovnatelná moc nesmrtelných nestojí za uctívání ?"

A já bych k tomu pro tuto chvíli řekl, že úctu si někdo takový zcela jistě zaslouží, ale... na straně druhé by nebylo správné, kdyby v jeho jménu někdo jiný například vraždil. Říkám to z toho důvodu, protože jsou různé sekty (viz Islám a někteří fanatičtí křesťané a podobně), v rámci kterých se povoluje v podstatě zabíjení, jestliže je to za dobrou věc (dle jejich myšlení). 

Pojďme v této věci trošku dále...

Mnohé kultury, které kdy byly na naší planetě Země, měly či stále mají jiné slovo pro tutéž myšlenku. Můžeme se setkat nejen se slovy bůh či démon, ale jinde třeba s pojmem avatar či déva. Přesto přese všechno jedná se v podstatě o tentýž význam (třebaže s malými odlišnostmi). 
   
Síly, které věřící uctívají, jsou stejné ve všech takových bytostech stejně jako i v jiných živých tvorech. Rozdíl je "jen" v tom, že například materialisté odmítají věřit magii a dostat se tak na vyšší úrovně života, kdežto jiní lidé (kteří dnes již mlčí, byť jsou živí) uvěřili a posilovali vnitřně a to tak, že se z nich stali po čase velikáni. Chápete ? Celé je to "jen" o rozdílu vnitřní síly (ti, kdo tyto věci odmítají, jsou na spodních příčkách vývoje - co se týká duchovních věcí).

A totéž platí o pojmu jakým je magie - je to jenom vaše vnitřní síla, nic víc, nic míň... 

Proto na vrchol Nového Olympu mají otevřené dveře nejen bohové z kultury starého Řecka a Říma, ale i avatarové či daimoni a mnozí jiní, kteří budou splňovat mnou nastavené podmínky. Čili hora Nového Olympu není přístupná jen "obyčejným" smrtelníkům. Ostatní části kultury a souostroví stejného jména samozřejmě přístupné pro kohokoli jsou.  

Tak to je a tak má být :)

S přáním pěkného dne,

Lukáš Přibyl
Telefon: (+420) 604 364 905

3 komentáře:

  1. Zajímavé čteníčko :) Mám ráda svobodu, zákazy, příkazy mě odrazují :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ti věřím :D Naštěstí já nejsem jeden z těch, co přikazují či zakazují.

      Vymazat
  2. Spodní příčka vývoje :D

    OdpovědětVymazat